Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatufesten sålde färre biljetter i år

/
  • Tappade folk. Gatufesten hade 3 000 besökare färre i år än förra året, trots att Takida (på bilden) fyllde hela Stora torget.Foto: arkiv

Gatufesten tappade 3 000 besökare i år jämfört med förra året.
Vd Anna Frisk hoppas nu kunna vända på trenden till nästa år.
– Vi ska sätta oss ner och se vad vi kan göra bättre, säger hon.

Annons

Gatufesten lockade 32 500 besökare i år. Ett tapp på 3 000 besökare från fjolåret, och långt i från 2010 då man hade hela 45 000 inlösta.

– Det är inte förvånande siffror eftersom jag var där och såg allt, men vi är ändå nöjda med hur det gick, säger Anna Frisk, Gatufestens vd.

En av anledningarna kan vara att man i år satsat på att få en lite yngre publik, något som kan ha gjort att man tappat tidigare trogna besökare.

Man tänker dock inte bara se på när besökarna sviker. Redan nu börjar arbetet för att locka tillbaka människorna till nästa år.

– Har man en festival där det blir färre och färre besökare måste man ju titta hur man kan vända på det. Jag är aldrig helt nöjd med formatet utan jag vill hela tiden jobba för att bli bättre, säger Anna Frisk.

Ännu finns inga konkreta saker som man kommer ändra på till nästa år, utan man ska nu ta ett helhetsgrepp där man tittar på allt ifrån antalet insläpp, till artiststrategi och områdets utformning.

Annons
Annons
Annons