Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjen i en kryssningsmissil

Metal Slug Anthology PS2 (PSP, Wii)

Annons
Nostalgivarning utfärdas härmed. När jag var liten... så var jag skiten. Förutom det så spelade jag mycket tv-spel tillsammans med mina vänner.
Kunde man vara två på samma gång var det alltid roligare, oavsett genre. Fick man välja så skulle de gärna vara vapen, explosioner och eld i spelen. Självklart skulle det även vara uppmålat i den vackraste av tvådimensionella världar. Och det är någonstans här som nostalgin upphör och manifesterar sig i en väldigt nutida samling av sju stycken mycket klassiska spel. Egentligen rör det sig ju om en och samma spelserie Metal Slug så att kalla det sju olika spel vore lite orättvist. Snarare är det så att de olika spelen känns som naturliga förlängningar av sina föregångare.
Uppbyggnaden är lika traditionell som framgångsrik. I varje spel gäller det att, ensam eller med en vän, ta kontrollen över en råbarkad soldat och bege sig in i det kaotiskt pixelperfekta krig som alltid tycks hålla på. Sorgligt nog lider den här samlingen likt en del andra spel av ofrivilliga slow motion-effekter. Responsen i kontrollen blir därför inte hundraprocentig. Å andra sidan är det ett av få riktiga irritationsmoment. Vissa kanske avskräcks av det gammalmodiga utseendet. Personligen lägger jag hellre pengarna på det här kriget än de mer nymodiga och mutar med glädje till mig en vän för att avnjuta det på bästa sätt.

Mer läsning

Annons