Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Söllscher inleder Gitarrveckan

I dag drar den andra upplagan av Gitarrveckan igång.

Arrangörer är Almamia Lilla Scenen tillsammans med kulturskolan och inleder minifestivalen gör ingen mindre än den svenske gitarrvirtuosen Göran Söllscher.

Annons

Almamia Lilla Scenen och Kulturskolan samarbetar den här veckan med arrangemanget Gitarrveckan. Det är andra gången man kör evenemanget som är en hyllning till ett av våra mest populära instrument.

– Jag tror gitarren är ett instrument som de allra flesta har en anknytning till. Själv har jag alltid älskat gitarren och jag tror att när man lyfter något så här så kan man inspirera ungdomar som spelar att utveckla sig själva, säger Yamandú Pontvik som är konstnärlig ledare för Almamia Lilla Scenen.

Först ut är i kväll Göran Söllscher som ger en konsert på Stadshuset. Han debuterade med sina tolkningar av JS Bach och Fernando Sor redan 1979 och har sedan dess gjort sig ett stort namn som en exceptionell klassisk gitarrist. Han framför också flera låtar på en specialbyggd 11-strängad altgitarr av Georg Bohlin.

Förutom Göran Söllscher så kommer även David Kontra, Erik Mårtensson, Johan Norberg och Jonas Knutsson att uppträda under Gitarrveckan. Dessutom kommer det hållas seminarier för Kulturskolans elever under veckan.

– Jag tror det skulle behövas mer såna här festivaler i Sundsvall där man lyfter upp olika konstformer och instrument, säger Yamandú Pontvik.

Han har själv en del idéer om vad man skulle kunna göra, men just nu ligger fokus på gitarrveckan.

– Jag har alltid idéer så vi får se vad som händer sen, säger Yamandú Pontvik.

Annons
Annons