Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häftigt skräp på vinden blev utställning

/
  • UTNYTTJAR VINDEN. Vicci Andersson, Susanne Arnfridsson och Anna-Lena Persson ligger bakom vindsutställningen ”Återvunnet, retro, redesignat”.Foto: Måns Regårdh
  • ÅTERVINNARE. Konsnärerna Sven-Åke Boström och Grazyna Dymarek ställer ut på vindutställningen. ”Tavlorna är gjorda av tyg och akryl bland annat” förklarar Grazyna Dymarek.

Kasta inte dina trasiga elkablar. Gör en korg av dem i stället.

Eller kanske en lampa av din gamla tvättmaskins­trumma?

Återvinning är temat på Art locals senaste vinds­utställning ”Återvunnet, retro, redesignat”.

Annons

För tredje gången arrangerar Art local utställning på vinden ovanför kontoret på Trädgårdsgatan 16.

– Det är tredje året vi gör vindsutställningen. Första gången som vi gjorde det här blev det en succé så då gjorde vi en till. Det blev också en succé så vi fortsatte, säger Susanne Arnfridsson, arrangör och utställande konstnär.

• Varför vind?

– Det är kul att utnyttja en så orörd vind till en konstutställning. Annars brukar det bara bli ombyggt till lägenheter eller förrådsutrymmen, förklarar Susanne Arnfridsson.

Art Local – som startade som ett designprojekt 2005 – består av konstnärerna Vicci Andersson, Susanne Arnfridsson, Anna-Lena Persson och Dan Wiberg. det är de som valt ut och bjudit in lokala konstnärer och designers som Björn Gimstedt, Lisbeth Malm, Ingela Lundwall, Sven-Åke Boström och Grazyna Dymarek.

I går var det vernissage för utställningen som pågår i tre dagar, fram till och med lördag 16 april.

Annons
Annons
Annons