Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Hallå där Sofia Källgren

/

... som tillsammans med Robert Wells ska uppträda i Härnösands Domkyrka ikväll. Konserten är döpt till Musik i vinternatten.

Hur kommer det sig att du och Robert Wells gör en så här pass småskalig miniturné?

– Vi började jobba ihop för 20 år sen – det är ju helt absurt länge! - och har tidigare pratat om att göra nåt i liten skala under jultiden. Så vi gjorde två konserter runt trettondagshelgen förra året, och fick mersmak.

Det är ganska små orter ni besöker. Varför?

– Vi ville spela på ställen där Rhapsody in Rock aldrig varit, särskilt i inre Norrland. Vi ser också fram emot att möta publiken på närmare håll. Jag har faktiskt aldrig varit i Härnösand förut, och dessutom har jag har släkt på Svanö. De har tjatat om att jag ska komma och sjunga, så det ska bli roligt.

Det måste vara stor skillnad på att spela i en kyrka för några hundra, och Rhapsody in Rock som drar tiotusentals personer.

– Ja, det är lite annorlunda mot att sjunga inför 80 000 tusen pers som jag gjort i Kina. Man kan vara mer spontan och improvisera mer. Vi känner ju varann så bra efter alla år, så man kan släppa körschemat om man vill. Sen kan vi spela låtar som inte gör sig bra på stora scener.

Varför har ni valt att spela i kyrkor?

– Kyrkorna är fantastiska rum att komma in i, både med akustiken och själfullheten.

Vad får publiken i Härnösands domkyrka höra ikväll?

– Det blir en påse blandat, kan man säga. Det blir mina favoritfilmlåtar, några från vår Kinarepertoar, och några julsånger. Vi har verkligen fått strypa några "darlingar" för att hålla konserten på 90 minuter.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons