Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helen Sjöholm blir hedersdoktor

/
  • Numera doktor. Mittuniversitetet har utsett sångerskan Helen Sjöholm, Sundsvall, till hedersdoktor. Foto: arkiv

Sångerska och hedersdoktor.

Mittuniversitetet har sett till att Helen Sjöholm kan lägga till en titel på visitkortet.

– Otroligt hedrande, säger Sundsvallsvokalisten.

Annons

Det krävs inga studiepoäng för att bli hedersdoktor – titeln är endast en utmärkelse som föräras personer som gjort något slags välgärning eller insats på sitt område.


Gör avtryck i vår tid

Sundsvallsfödda sångerskan Helen Sjöholm får titeln för att hon ”förkroppsligar universitetets värdeord nytta, närhet och nyfikenhet.

– Personlig integritet i kombination med en total och omutlig närvaro gör att hon ständigt berör. På ett annat sätt än vetenskapen kan konsten utforska vad det innebär att vara människa. Helen Sjöholms uttolkningar av konstnärliga verk gör ständigt avtryck i vår tid, heter det i motiveringen.

Bakom utnämningen av hedersdoktorer står Mittuniversitetets två fakultetsnämnder och förutom Helen Sjöholm har man även utsett skådespelerskan Kim Anderzon, före detta landshövdingen Börje Hörnlund, Västernorrlandsentreprenören Bengt Olov Larsson samt tidigare departementsrådet Elisabet Bergendal-Stenberg till hedersdoktorer.


”Oväntat men jätteroligt”

Officiellt får de sina titlar vid den akademiska högtiden den 12 oktober.

– Otroligt hedrande och jätteroligt med sådan uppmärksamhet från mina hemtrakter. Lite oväntat, men det är med stolthet som jag har tackat ja, säger Helen Sjöholm.

Annons
Annons
Annons