Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intimt och finstämt med Sara Thuresson på Almamia

/
  • Första gången i staden. I kväll kommer sångerskan Sara Thuresson till Almamias lilla scen och spelar låtar bland annat från sin debutplatta ”Jag säger nu”, det är också hennes första spelning i Sundsvall.

Med sina personliga texter och finstämd musik spelar i kväll Sara Thuresson från Anderstorp i Småland på Almamias lilla scen.

Det är viktigt för henne att få fram sina åsikter genom sin musik.

– Det är så väldigt mycket jag vill säga, säger hon.

Annons

Sara Thuresson har hållit på med musik sedan barnsben. Grunden har alltid varit hennes piano och viljan att uttrycka sina åsikter i låtarna.

För några år sedan provade hon att göra en egen skiva på engelska, men insåg snart att det var på svenska hon gjorde sig bäst. I fjol släppte hon så sitt debutalbum ”Jag säger nu” som spelades in ”live” i en studio i Värmland.

– Jag tycker titeln säger ganska mycket om helheten för skivan. Alla låtarna bärs av pianot och sen texternas budskap gör att det aldrig blir tråkigt utan det händer mycket hela tiden, säger Sara Thuresson.


Medmänskligt budskap

På skivan gör hon en låt tillsammans med sångaren Emil Jenssen, men det är för ett annat samarbete hon fått mest uppmärksamhet.

I julas släppte hon singeln ”Vakna” tillsammans med Mikael Wiehe, som handlar om kärlek och solidaritet och det orättvisa i att människor tvingas leva utan varandra.

– Den har verkligen ett politiskt budskap, eller egentligen kanske det är ett medmänskligt budskap. Om människor och om vad man har för möjligheter och att man kan göra väldigt mycket om man bara vill, säger Sara Thuresson.


Arbetar med nytt album

Nu håller hon på med förarbetet till vad som ska bli hennes nya album som hon hoppas kommer att släppas i år.

På kvällens spelning på Almamia lilla scenen kör hon ett avskalat set med sin sång och ett piano.

– Det blir intimt, och det ska bli kul för det är första gången jag spelar i Sundsvall, säger Sara Thuresson.

Annons
Annons