Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens från Indal tar över ”Myror i brallan”

/
  • Ny i rutan. Sundsvallsbon Jens Nilsson, 31, är ny programledare för barnprogramsuccén ”Myror i brallan”, som har premiär i kväll i Barnkanalen. ”Det handlar om att väcka barnens nyfikenhet för djur och natur”, säger Jens Nilsson.Foto:  SVT

Han blir biten av blodiglar, hopptävlar mot en groda och simmar ikapp med laxar.
När barnprogramsklassikern ”Myror i brallan” i kväll har nypremiär står Sundsvallsbon Jens Nilsson, 31, vid rodret.
– Jag hoppas att barnen som tittar gillar programmet, säger han.

Annons

Barnprogrammet ”Myror i brallan” kretsar kring djur och natur och sändes första gången 1999. Både Ola Lindholm och Jonas Leksell har haft programledarrollen tidigare.

Nu är det dags för en ny förmåga – 31-åriga Jens Nilsson från Sundsvall. När Dagbladet får kontakt med honom är han i färd med att mjölka en ko i Umeåtrakten.

– Det är för ett inslag i nästa säsong. Det gick faktiskt ganska bra – det kom mjölk, säger Jens Nilsson.

Kommer från Örnsköldsvik

Han kommer ursprungligen från Örnsköldsvik, men bor sedan 2008 i ett hus i Indal, ”med rävar och älgar som smyger runt knuten”.

– Jag är väl ingen skogsmulle direkt men jag tycker att det är väldigt kul att vara ute i naturen. Att få den här möjligheten att träffa djur och dessutom lära sig en hel del om dem har varit fantastiskt, säger Jens Nilsson.

Till vardags är han anställd av Teater Västernorrland – Jens Nilsson har en utbildning på Scenskolan i bagaget – men han är ingen gröngöling när det gäller tv:

– Jag har gjort barnprogrammet ”Labbråttorna” i Umeå tidigare, där jag var galen professor som tittade på när barnen experimenterade i labbet. Det var väl det som gjorde att jag fanns med i beräkningarna inför det här programmet, berättar Jens Nilsson.

Lite galet

Lite galet blir det även i ”Myror i brallan” – inte minst i första programmet då Jens låter en blodigel kalasa på hans hand.

– Första sekunderna var väl inte så jättemysiga. Men sen när den började äta kändes det inte alls.

• Vad får vi se dig göra mer i programmet?

– Jag tävlar mot olika djur. Jag tävlar mot en groda i längdhopp och försöker slå en lax i simning. Och så övar jag kaninhoppning med en kanin.

”Myror i brallan” lockar storpublik – omkring 250 000 barn brukar bänka sig framför programmen.

– Så stor publik har jag aldrig haft, ens om jag slår ihop alla teaterföreställningar jag gjort, säger Jens Nilsson.

• Barn brukar vara hårda och raka som kritiker – gör det dig extra nervös?

– Nej, jag är inställd på det mesta. Jag känner mig glad och stolt över säsongen och hoppas att barnen som tittar ska tycka att det är bra och roligt.

Jens Nilsson

Annons
Annons
Annons