Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria från Sundsvall deltar i På spåret

/
  • Sundsvallsbördiga Maria Tjärnlund tävlar tillsammans med Ralf Edström i På spåret.

En ny säsong av tv-programmet På spåret står för dörren. En av deltagarna som i årets säsong kommer att få testa sin allmänbildning är Maria Tjärnlund, som ursprungligen kommer från Sundsvall.

Annons

När inspelningarna av den nya säsongen drar igång i slutet av oktober kommer Maria Tjärnlund att vara en av deltagarna. Vid sin sida kommer hon även att ha hjälp av fotbollslegendaren Ralf Edström.

– Det känns väldigt bra. Eftersom Ralf har rest runt så mycket så hoppas jag att det kommer vara till vår fördel, säger Maria Tjärnlund.

Maria är verksamhetsansvarig på den svenska dataspelbranschens organisation MDTS och hoppas att hennes kunskaper inom just spel ska hjälpa henne.

– Att de frågade om jag ville vara med tror jag har att göra med att de vill få med någon från spelbranschen. Annars är det mest journalister och kulturpersonligheter som tävlar. Men jag tvivlar på att det kommer att vara så mycket frågor om spel, säger hon.

Då det är första gången som hon deltar i tävlingen känner hon ingen större press, utan har istället chansen att slå ur underläge. Så det var egentligen aldrig någon fråga om hon skulle ställa upp när hon fick frågan av SVT.

– Jag tackade ja direkt, det var först senare som ångesten kom. Men nu så pluggar jag stenhårt, jag har bland annat övat in alla europeiska huvudstäder, säger Maria Tjärnlund.

Annars så trivs hon med att vara representant för Sundsvall, och är endast rädd för att de göteborgska ordvitsarna ska ställa till det.

– Vi från Norrland förstår inte den göteborgska humorn, vilket det är ganska mycket av i ledtrådarna i programmet, säger hon.

Maria Tjärnlund och Ralf Edström gör debut i programmet 16 december, då möter de Erik och Martina Haag som kom på andra plats i förra årets tävling.

Annons
Annons
Annons