Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maximal underhållning av Cirkus Maximum

/
  • Busiga sjölejon. Ingo Stiebners sjölejon gör inte alltid som dressören vill (eller så gör de det). Den här bamsen lyckas både bita sin ”husse” i näsan och putta omkull honom ett antal gånger, till publikens stora förtjusning. Foto: Eva-Lena Olsson
  • En nagelbitare. Victoria och Pavlo Garcias luftnummer vann pris i Monte Carlo i vintras och det är lätt att förstå varför. Dagbladets recensent var garanterat inte den enda som bet på naglarna då paret gjorde konster, utan skyddsnät, från en skenande rymdraket.

Annons

cirkus maximum

Var: Midälvaplan

När: I går

Betyg: PPPP

I fjol besökte jag en cirkus för första gången på många år. Det blev en stor besvikelse.

I stället för fantastiska djur, suveräna akrobater och pirr i magen blev det mest en gäspning åt missar, dresserade hundar som knappt kunde fler trick än min egen jycke och artister som dök upp i olika kläder under olika namn.

Därför var förväntningarna inför Cirkus Maximum inte särskilt höga.

Men det här förstås en helt annan cirkus, i en helt annan klass.

Det börjar med en mjuk start med en introduktion av de underhållande musikaliska clownerna Rossyan, sen accelererar det.

Vinicka Smaha tar vid och visar prov på stort artisteri i ett imponerande jongleringsnummer som hissar upp smilbanden.

Pauolo Kaiser må ha missat en halsbrytande saltomortal i sitt balansnummer, men sanningen att säga höjde det bara temperaturen inför andra försöket.

Första aktens solklara favorit bland barnen är Ingo Stiebners charmiga sjölejon, som tar varje tillfälle att busa med dressören.

När Victoria och Pavlo Garcia rullar in en skenande rymdraket bjuds publiken på ett nummer, utan skyddsnät, där paret svävar genom luften och utför livsfarliga trapetskonster. Jag gissar att det inte bara var jag som bet på naglarna. Och man kan verkligen förstå att numret vann pris i Monte Carlo i januari i år.

Efter pausen bjöds det på massor av exotiska djur, mer clowneri och ett klädbytarnummer av Soudartchikov, som fick publiken att klia sig i huvudet av förundran.

Akrobaterna i Messoudi visade rejäla styrkeprov i ett balansnummer som går utanpå det mesta.

Och som sig bör rullar man in det tyngsta artilleriet – elefanterna – sist till barnens stora förtjusning. Det är onekligen en mäktig syn att se dessa giganter dansa runt i manegen och när de till sist lämnar tältet tjuter min son efter mer.

Det är bara att lyfta på hatten för cirkusdirektör Bengt Källquist, som regisserat showen tillsammans med Tino Rivera och Roger Lybeck.

Föreställningen är bra och varierande rakt igenom och bjuder på stor underhållning för alla åldrar.

Ska man vara petig så kanske andra akten tappar en aning i tempo, men som helhet är Cirkus Maximums föreställning maximal underhållning för pengarna.

Annons
Annons
Annons