Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängigt liveös av Supersci

/

Supersci
Scen Sensus Live

Annons

Jag kan inte understryka vikten av att Supersci har med sitt ständiga liveband på scenen. Vad som låter tillbakalutat och coolt på platta får en helt ny energi live, och blir nu både dynamiskt och toksvängigt. Sundsvallsbandet har kämpat sig till ett ordentligt gott rykte inom scenen, och därför är det faktiskt förvånande att inte fler dykt upp när spelningen börjar. Efterhand trillar fler och fler människor förbi, men den förhållandevis glesa publiken gör tyvärr att stämningen till en början är ganska avmätt.

Arka, Mr. Noun och Remedeeh är en tacksam trio att bevittna, och har i all enkelhet ett självklart scenspråk. Och när energin låtvis börjar stiga, är inte publiken sena att följa med. Supersci gör också det tacksamma draget att bränna av korta, kärnfulla segment från flera låtar snarare än att bränna av fyraminutersversioner av sina låtar – något som håller intresset även hos dessa som inte är inlyssnade sedan tidigare.

Trycket framför scenen blir bättre och bättre, och förutom ett pärlband av låtar (Sow to reap, Off my chest, Snap out of it, Get! och framför allt min personliga favorit Wristwatch) hinner bandet även skapa ett skönt andrum med ett svängigt instrumentaljam. Det är ett minst sagt imponerande framträdande, och jag frågar mig ständigt varför Supersci inte har blivit större än så här. Både sound och låtmaterial är starkt och eget, och när det framförs på detta sätt borde inget kunna stoppa dem. Jag tror, men hoppas inte, att det är en rent geografisk fråga.

Annons
Annons
Annons