Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio konstnärer ställer ut på vinden

/
  • Ovan utställare. Svanthe Harström är välkänd i Sundsvall för sina reportagebilder, men han syns sällan som utställare. ”Egentligen brukar jag ju inte ställa ut mina bilder, men det känns lite speciellt när man blir inbjuden så här”, säger han.
  • Betraktar. Farigh Ghaderi från Västerlo utanför Stöde är en av utställarna, här framför två av sina porträtt. ”Jag gillar att måla människor som tänker, och inte när de konfronteras. Det blir nästan som att man smygtittar på dem”, säger han.

För fjärde året i rad bjuder Art Local Showroom in till utställning på vindsvåningen på Trädgårdsgatan.

Nio konstnärer med länsanknytning är speciellt inbjudna att delta och det finns allt från målningar till projiceringar att titta på.

Annons

Art Local Showroom drivs av Annalena Persson, Vicci Andersson Sjöbom, Susanne Arnfridsson och Dan Birberg som en professionell försäljningsplats för design och konst.

För fyra år sedan började man så att arrangera en konstutställning på vindsvåningen i byggnaden på Trädgårdsgatan där man håller till, och sedan dess har man gjort det till en årligt återkommande tradition.


Ett förråd

– Den här vindsvåningen fungerar ju som ett förråd i vanliga fall, och första gången vi hade utställning fick vi sopa bort hundraårigt damm, säger Vicci Andersson Sjöbom.

I år har man bjudit in nio konstnärer med anknytning till länet för att ställa upp på temat ”Hus och människor”.

De som ställer ut är Andreas Brännlund, Jimmy Dahlin, Svanthe Harström, Farigh Ghaderi, Jörgen Gucco Sundelin, Rolf Bengtsson, Ylva Bomark, Anders Forss och Malin Mattebo.

Farigh Ghaderi bor i Västerlo utanför Stöde men har tidigare bott i bland annat Florens i Italien och ställt ut i flera länder runt om i världen. Flera av hans bidrag till utställningen är porträtt, ofta med en symbolik och en känsla av att man betraktar personerna.

– Jag gillar att måla människor som tänker, och inte när de konfronteras. Det blir nästan som att man smygtittar på dem, säger han.


Ställer ut porträtt

En annan av utställarna är fotografen Svanthe Harström som ställer ut fler av sina porträtt från olika reportage han gjort under sina många år som frilansfotograf.

– Egentligen brukar jag ju inte ställa ut mina bilder, men det känns lite speciellt när man blir inbjuden så här, säger han.

Utställningen öppnade alltså i går, och håller öppet tre dagar. Chansen är sen stor att traditionen fortsätter även nästa år.

– Vi trivs i det här formatet, det blir lite mer fokuserat och en liten snackis så det blir nog fortsättning på samma sätt, säger Vicci Andersson Sjöbom.

Annons
Annons