Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"På spåret" framme vid resans mål

Annons
SVT:s publikdragande lokomotiv "På spåret" når i kväll slutstationen för den här säsongen. Det är dags för final och Stefan Holm och Katarina Mazetti i första klass ska tävla mot Magdalena Forsberg och Adde Malmberg i dressinen.


Höjdhopparen Stefan Holm är i final för tredje året i rad och har en vinst och en förlust bakom sig. Tidigare har han tävlat i par med tv-profilen Ingela Agardh men har i år "På spåret"-debutanten och författaren Katarina Mazetti vid sin sida.

- Jag antar att min styrka är att jag är bra på att koppla ihop ledtrådarna som programledaren Ingvar Oldsberg ger. Annars kompletterar Katarina och jag varandra väldigt bra, säger Stefan Holm.

Sin förmåga att hantera Oldsbergs ordlekar tror Stefan Holm beror på att göteborgsvitsar inte ligger så långt från den värmländska humorn.

- Det har alltid funnits ett samband mellan Göteborg och Karlstad, inte minst inom den akademiska världen. Det är lite grand av samma tänk, säger han.

Som idrottsman förbereder sig Stefan Holm alltid inför en tävling. På tåget ner till tv-studion Göteborg läser han alltid frågekorten i en sällskapsspelsvariant av "På spåret".

- Jag vet inte om Oldsberg har några fingrar med i det spelet också. Frågorna är i alla fall ställda i samma anda, säger han

Göteborgsvitsar var det värsta Katarina Mazetti visste innan hon medverkade i programmet.

- Nu har jag blivit riktigt förtjust i dem. Det är ett slags ordlekar som man som författare kan vara riktigt road av. Fast i början var de outhärdliga.

"Den gamla tråkiga klassiska bildningen" ser Katarina Mazetti som sin starkaste sida. Vem Stefan Holm var hade hon ingen aning om när hon fick veta att de skulle tävla ihop.

- Det vet jag nu. Han är brett allmänbildad och han har

ett sätt att tänka som gör att han kan hugga direkt på ledtrådarna. Vi kompletterar varandra väl, säger Katarina Mazetti.

Komikern Adde Malmberg tog 2000 hem segern i "På spåret" i par med Agneta Bolme Börjefors. I år styr han dressinen ihop med skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg som visat prov på sina berömda tävlingsnerver.

Tittarna älskar på "På spåret". Vecka efter vecka toppar programmet listan över de mest sedda. I januari hade "På spåret" i snitt omkring 2,4 miljoner tittare. I år kördes serien för sin sextonde säsong och SVT har bestämt att det blir en fortsättning i höst. Ingvar Oldsberg är redan kontrakterad som lokförare och programledare. (PM)

Mer läsning

Annons