Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redaktören reflekterar

/

Annons

Max Magnus Norman: ”Magnum Opus”

Konstnären från Sundsvall som genomgått en remarkabel förvandling som han berättar om i sin bok ”Magnum Opus”.

Det är, om man så vill, ”en lättförstådd handbok om hur du läker din kropp och själ på ett helt livsfarligt och olagligt sätt, och i förlängningen skapar De Vises Sten” som det heter på förstasidan.

Det är kontroversiellt eftersom det handlar om en uråldrig initationsrit som innefattar användning av hallucinogena droger.

Max Magnus Norman är noga med att varna för att använda metoden om man till exempel har familj (han är singel) eftersom man inte kommer vara den man var innan.

Det är fängslande läsning oavsett. Det blir något av en självbiografi där Max Magnus Norman redogör för delar av sitt liv före, under och efter förändringen.

Flummigt? Nej.

Han beskriver processen han genomgått med knastertorr saklighet, faktiskt är han en utmärkt skribent.

Oavsett vad man tänker, tycker och tror om de rituella momenten han beskriver är det en bok man har svårt lägga ifrån sig - och faktiskt kommer läsa mer än en gång.

Boken är utgiven av Recito Förlag och bör gå att beställa i bokhandeln. Annars: kontakta förlaget.

James Williamson & Lisa Kekaula - ”I got a right”/”Heavy Liquid”

Iggy & The Stooges ”Raw power” är en av rockhistoriens viktigaste skivor och när gruppen splittrades fanns de flesta låtarna till uppföljaren klara.

Nu har gitarristen James Williamson spelat in låtarna till den tänkta ”Raw Power II” med gästmusiker och sångare som Jello Biafra. ”Re-licked” heter albumet som släpps i höst. Första smakprovet är den blytunga singeln med Lisa Kekaula från The Bellrays.

Salinger

SVT sände dokumentären ”Gåtan J.D. Salinger” i veckan, om den mytomspunne författaren till romanen ”Räddaren i nöden” som inte publicerat något sedan 1965 trots att han skrev varje dag fram till sin död 2010.

Missade ni filmen finns den på SVT Play. Sök på ”K Special” så hittar ni.

Nämnde jag att ”Räddaren i nöden” fortfarande säljer i 250 000 exemplar?

Le Tour De France

Att följa en klunga av cyklister - uppifrån, framifrån, bakifrån - mil efter mil efter mil, låter inte som bra tv. Men jag sitter som klistrad framför Eurosport på eftermiddagarna. Jag kan inte riktigt förklara varför men så är det.

Fotbolls-VM

Rätt lag vann!

Mer läsning

Annons