Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sator avslutade på Autobahn

/
  • FULL GAS. Efter en sömnig och ojämn inledning accelererar Sator-maskineriet, och innan kvällen är över ligger Borlängebandet och pressar i vänsterfilen på Autobahn. Foto: Sofie Wiklund

Annons

Sator

Var: Aveny, fredag

Betyg: 4

Sator är fortfarande ett väloljat rockmaskineri. Det bevisade de i fredags då de åter stod på Club Deströyers scen.

Men det ska villigt erkännas, jag var riktigt orolig i början. Inledande ”Under the radar” kändes som en gäspning, och när även punkrockdängan ”Slug it out” slarvades bort i ett oengagerat framförande började den där obehagskänslan komma krypande.

En känsla som tack och lov drog sig tillbaka allt eftersom spelningen gick.

Under den inledande halvtimmen bjöd Sator på en tempomässig berg- och dalbana av sällan skådat slag. Ena sekunden smattrade bandet på som värsta boxerfyran på högvarv, nästa tuggade de på i tungt och tryggt V8-tempo.

Ramoneslika ”Drive through the night” avlöstes av punkpralinen ”Jetslide”, boogiegungande ”Ain’t seen nothing at all” av popiga singelsläppet ”Wanted: Hope and pride before I die”.

Och så höll det på. Ända fram till missvisande ”I wanna go home”. För just där och då fanns det ingen i lokalen som hade en tanke på att lämna rockpartyt. Varken framför eller uppe på scenen.

Plötsligt börjar Heikki Kiviaho klättra på monitorer och kravallstaket. Kent Norberg börjar studsa på det sätt som har blivit hans signum, och Chips Kiesbye slungar sin väldiga hårman. Samtidigt höjs temperaturen betänkligt ute i publiken och allsången tilltar.

När bandet sedan plockar upp Gasolines ”This is my life” och avslutningsvis tillfredställer publiken med ”I’d rather drink than talk” så är det bara att kapitulera. Sator är fortfarande en väloljad maskin, oavsett antal cylindrar eller volym.

Inte minst när ”No reason” dyker upp som extranummer. Då susar bandet verkligen fram i vänsterfil på Autobahn.

Annons
Annons
Annons