Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slipar på ny platta

/
  • The Confusions sångare Micke Andersson-Knut plinkar på gitarren  i deras replokal/studio. Arbetet med bandets nionde studioalbum är långt gånget och man hoppas kunna släppa den första singeln innan nyår. ”Nu för tiden så känner vi bara så här att vi har inget att förlora, utan vi kör bara på glädje”, säger Micke.
  • För en oinvigd så kan det vara svårt att tyda vad som står på white- boardtavlan där bandet listat sina låtidéer. ”Det är lite färgkodat, de som är intressanta för inspelning har vi ringat in och de som har grönt streck igenom är inspelade. Sen kommer säkert inte så många att heta samma sak som de heter på tavlan”, förklarar Micke Andersson-Knut.
  • Producenten Johan Sigerud är den som får ta besluten vad gäller inspelningarna. ”Men man behöver inte sitta och bevaka så att det ska låta Confusions utan det går automatiskt”, säger han.

Arbetet med The Confusions nionde studioalbum började redan i december i fjol.

Med nio låtar mer eller mindre färdiga börjar den nu så smått ta form på allvar.

– Vi kommer i alla fall släppa minst en singel innan året är slut, berättar sång- aren Micke Andersson-Knut.

Annons

Sundsvall indiestoltheter The Confusions börjar nu närma sig slutfasen i arbetet med deras nionde studioalbum. Ett album som fört bandet in på både nya och gamla spår. Nya med tanke på det utvecklade soundet. Gamla med tanke på att man nu åter jobbar med en producent i form av Johan Sigerud.

– De två senaste plattorna gjorde vi helt själva, och vi kände att det var viktigt för oss att göra så. Men nu kändes det bara som att ”shit, vad skönt att få jobba med någon igen”, säger Micke Andersson Knut.


Mer rytmer

Vi träffar honom i studion/replokalen på Grönborgs tillsammans med trummisen Mattias Löfström och Johan Sigerud där de intensivjobbar ett par dagar när Johan åkt upp från Stockholm.

– Vi är ju sex personer och ett väldigt demokratiskt band så det känns bra att någon kan komma in och bestämma lite över oss, säger Mattias Löfström med ett leende.

Johan Sigerud har tidigare bott i Sundsvall och spelat i olika band och det var också så de lärde känna varandra en gång i tiden. Nu spelar han gitarr och sjunger i bandet The Soft Eyes, men producerar också en hel del musik. Han berättar att bandet utvecklat sitt sound en hel del från senast och det blir mer rytmer i låtarna.

– Men man behöver inte sitta och bevaka så att det ska låta Confusions utan det går automatiskt, säger han.

Micke Andersson-Knut lägger till:

– Textmässigt är det också lite ljusare än tidigare, men man kan känna igen lite av melankolin ändå.

The Confusions fullängds- debuterade redan 1995 med ”Being Young”, och man har hunnit med både det ena och andra under den långa karriären, inklusive en och annan babyboom. Men att lägga musik- en åt sidan har aldrig varit aktuellt.

– Nu för tiden så känner vi bara så här att vi har inget att förlora, utan vi kör bara på glädje, säger Micke Andersson-Knut.


Skivsläpp 2013

Den nya plattan kommer innehålla ett femtontal låtar, och man har kommit lite drygt halvvägs. För den oinvigde så kan det dock vara svårt att förstå hur man kan hålla koll på alla låtar när man tittar på bandets whiteboardtavla där ett 40-tal låtar står listade med kryptiska namn och står staplade huller om buller.

– Det är lite färgkodat, de som är intressanta för inspelning har vi ringat in och de som har grönt streck igenom är inspelade. Sen kommer säkert inte så många att heta samma sak som de heter på tavlan, förklarar Micke Andersson-Knut.

Hela plattan kommer förmodligen att släppas någon gång första halvan av 2013. Men redan innan nyår hoppas man kunna släppa den första singeln. Sedan blir det kanske tal om en turné.

– Det blir säkert en spelsväng, men vi har ingen brådska utan vi vill göra klart det här först, säger Micke Andersson-Knut.

Annons
Annons
Annons