Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Kinect Rush: a Disney Pixar Adventure

/

Microsoft och Asobo Studios har lyckats samla ett dream team i vårens stora Kinect-satsning för barn. Spelaren får, i en virtuell nöjespark liknande den i Disneyland adventures, möta favoriter som Blixten Mc Queen, Bärgarna, Buzz Lightyear, Woody, Remy, scouten Oskar och Mr Incredible och Elastic Girl med familj.

Upplägget är riktigt smart. Du går runt i parken och möter barn som vill leka scener ur olika Pixar-filmer och med fantasins hjälp kastas du rakt in i fantastiska äventyr.

Det hela påminner mycket om Dineyland Adventures som släpptes i julas. Men här är aktiviteterna mer kopplade till olika stories från filmernas värld.

Och det börjar bra. Du skapar en digital version av dig själv, genom att helt sonika ställa dig och låta Kinect-kameran göra jobbet. Sen är du redo att kuta omkring och hitta Dinsey/Pixar-fans att leka med.

Spelet är riktigt snyggt och smäller de flesta konsol-barnspel på fingrarna med hästlängder.

Lika bra fungerar det i vårt första uppdrag, en takjakt med råttan Remys kompisar från Råttatouille.

Vi joggar på stället för att ta oss fram, hoppar över hinder och kanar ner för Parisiska hustak. Kontrollerna fungerar som de brukar i Kinect-spel, hyggligt men knappast med någon kirurgprecision.

När vi sen hoppar in i ett uppdrag från Upp!, där vi ska jaga rätt på Mr Fredriksens hus, så blir allt så mycket mer komplicerat.

Delar av banan är uppbyggda som vilket plattformsspel som helst, där du ska plattformshoppa upp i burar som hissas upp med hjälp av rep och handtag. Här krävs en helt annan typ av precision och det som hade varit busenkelt med en handkontroll blir plötsligt oöverstigliga hinder.

Och så där fortsätter det. Spelet växlar mellan enklare rörelsespel som fungerar och mer avancerade banor som lämnar det mesta att önska vad gäller precision.

Hade det kunnat spelas med handkontroll hade det varit hur kul som helst. Nu blir det alldeles för mycket frustration, gråt och tandagnisslan.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons