Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls thaifestival red ut stormen

/
  • The indifferenze satsade på synkad koreografi under sitt framträdande på premiärdagen av Sundsvalls thaifestival i går.
  • Publiken fick vänta en stund. Men när väl artisterna kunde kliva på så blev torsdagseftermiddagen fylld av thailändsk sång och dans på Norra berget. Även på nätterna är det full galopp på Sundsvalls thaifestival.
  • Artisten Tong
  • The Indifferenze
  • Artisten Tong tyckte tydligen det var trevligt att ST var på plats under gårdagens premiär av Sundsvalls thaifestival, och tackade ödmjukast för uppmärksamheten.

Efter en lite strulig start började det till slut hända grejer på scenen.

Thailändsk sång och dans kunde till slut kompa besökarna i sommarsolen när Sundsvalls Thaifestival drog i gång i går.

Annons

Länge gapade scen två tom på Norra berget i går, när Sundsvalls thaifestival inleddes. Ett olägligt strömavbrott gjorde att arrangörerna blev tvungna att jaga sladdar och andra prylar som skulle rädda ljudet, och det här medförde att gårdagens program blev rejält förändrat. Till råga på allt missade ett av festivalens dragplåster, Thairastaman, sitt tåg och kunde därför inte spela på utsatt tid. De som är sugna på reagge i thailändsk tappning behöver dock inte vara oroliga då Thairastaman spelar festivalens alla dagar.

Men trots haltande schema var semesterfirande människor vid gott mod när artisten Tong klev upp på scenen för att bjuda på thailändsk pop. En showande Tong såg bekväm ut i artistrollen och hade till och med tid att vara rejält samarbetsvillig med ST:s fotograf på plats. Mitt i stundande låt tog Tong en paus från sjungandet och poserade istället glatt mot kameran.

– Kapunka!, tackade Tong på thailändska från scenen.

Tong har bott ett år i Sverige och sa sig vara väldigt glad att få uppträda och uttryckte sin uppskattning inför den svenska sommaren. I sitt nummer blandade han tempofyllt med slow songs och gjorde sitt för att få i gång festivalbesökarna på Norra berget.

Efter att veckans konferencierer, Nic och Pag, rundat av Tongs inledande set och hälsat besökarna välkomna till årets Thaifestival, äntrade en trio tjejer scenen och veckans första dansnummer var i gång. The Indifferenze påminner mycket om en mtv-video i sina omatchat matchande gröna, blå och röda kavajer. Precis som Tong är tjejerna ett stående inslag i programmet under Sundsvalls thaifestival och kan ses alla dagar.

Efter en lite tumultartad första dag lär det säkert hädanefter gå som en dans

Mer läsning

Annons