Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taube hyllas med konsert i Tonhallen

/
  • spelade och sjöng. Taubesällskapet Nordanost underhöll på pressträffen inför Tauberarrangemangen nu i höst.Foto: Mats Olsson
  • nöjd. Anna-Lena Wigren från Nordiska Kammarorkestern och ordförande Bo Sahlén för Taube-sällskapet är oerhört nöjda med att Sven-Bertil Taube och Sanna Nielsen kommer till Sundsvall i höst för att sjunga Taube på Tonhallen.

I slutet av september i år blir det Evert Taube för hela slanten i Sundsvall.

Sven-Bertil Taube och Sanna Nielsen ger två konserter på Tonhallen tillsammans med Nordiska Kammarorkestern.

Annons

Anna-Lena Wigren, producent på Nordiska Kammarorkestern, är oerhört glad över att kunna presentera Taube för Sundsvallsborna.

– Hela arrangemanget startade med att Bo Sahlén, ordförande för Taube-sällskapet i stan tog kontakt med oss och undrade om vi inte kunde göra något ihop med anledning av att Evert Taube i år skulle fyllt 120 år. Och på den vägen är det, berättar Anna-Lena Wigren.

Det blir två uppträdanden i Sundsvall, den 24 och 25 september.

– Evert Taube är ett av de finaste visskatter vi har och sonen Sven-Bertil är en av de främsta uttolkarna av Everts visor, förklarar Bo Sahlèn.

Han är ordförande i Taubesällskapet i Sundsvall och ser hösten evenemang som ett sätt att sprida Everts visdiktning till de lite yngre medborgarna.

– Därför kommer vi att bjuda in skolorna i Sundsvall och det tyckte Sven-Bertil var jätteroligt, han fick en kick av det.

Sven-Bertil Taube och Sanna Nielsen har jobbat ihop tidigare och är samspelta på scen.

Nu väntar alltså Sundsvall på dem.

– Verkligen kul att Sven-Bertil kunde ställa upp eftersom han alltid är hårt engagerad, avslutar Anna-Lena Wigren.

Annons

Mer läsning

Annons