Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walker parkerar sin plats på de stora scenerna

/

Sundsvall bjuder avslutar med Sverigepremiären av Rix FM Festival på tisdag.
På måndag rullar lastbilarna in och bygger om den västra Birstaparkeringen till festivalområde.
Sundsvallsambassadören Kevin Walker är redo efter en sommar på de stora scenerna.

Annons

Birstabesökande Mittnordenlirare märker att det händer något utanför en av Birsta citys entreér. Kevin Walker är van vid autografskrivning vid det här laget. Åldrarna skiftar vilt.

– Ju fler som tycker om min musik desto roligare. Jag behöver ingen speciell målgrupp. Damerna brukar gilla musiken och herrarna vill snacka fotboll, säger Walker och skrattar.

I sommar är det hektiskt och Kevin syns i de stora sammanhangen. Han har betat av Victoriadagen och under lördagen syns han på Sommarkrysset. Efter tisdagens Rix FM festival väntar Lotta på Liseberg i början av augusti.

– Det är roligt att få komma ut och träffa publik och nya musiker. Det är mer avslappnat nu än under Idoltiden och det handlar bara om att sprida glädje. Det är ingen tävling längre, säger han.

Kevin Walker är en av sju profilerade akter som ska kicka i gång Sverigeturnén av största gratisfestival - Rix FM Festival. Tisdagen är ett samarbete mellan Birsta city, Sundsvall bjuder och Rix FM festival.

Peter Åström från Sundsvall bjuder känner sig överväldigad av responsen som satsningen fått av Sundsvallsborna de senaste tisdagarna. Extra kul är det att Rix FM festival förlägger sin enda Norrlandsspelning i samband med finalen.

– Det är roligt att vi kan kombinera Sundsvalls stolthet Kevin Walker med utländska artister. Både Donkeyboy från Norge och danska Melloartisten Basim är välkända i Europa, säger han.

Bilarna får maka på sig. För att den 25 meter breda scenen plus två serveringsområden ska få plats viger man 300 parkeringsplatser på den västra Birsta city-parkeringen åt festival.

Anna-Lena Wessén, centrumchef på Birsta city, ser inga hinder utan bara möjligheter.

– Det kommer gå gratis bussar ifrån Navet. Vill man ta bilen finns parkeringshuset att tillgå.

– Butikerna har öppet som vanligt och kaféerna har extraöppet. Vi rustar med fler toaletter, vatten och möjlighet till mat och dryck.

Mer läsning