Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wild kids tuffare än någonsin

/

Nu blir SVT:s Wild kids hårdare och mer tävlingsinriktat. I morgon drar det i gång och programledaren Ola Lindholm flaggar för nyheter.
Vi har flyttat gränserna, säger han.

Annons

I SVT:s barn- och ungdomssatsning Wild kids lever fjorton barn mellan tio och tolv år vildmarksliv i skogarna kring Kolmården. Tävlingsmomentet är viktigt, men tanken är också att man ska tjäna på att vara en bra kompis och samarbeta med andra.

Programledaren Ola Lindholm berättar att det i år kommer att vara större tävlingar och lite hårdare än under de tidigare säsongerna.

Vi har fått en del undringar om vad man kan utsätta barn för. Men man kan titta på hur det ser ut på en skolgård och fråga sig om det är hårdast i Wild kids eller där, säger han.

Ola Lindholm menar att det är viktigt att lära sig att vinna och förlora.

De här barnen beter sig så fint mot varandra och jag tror att andra barn kan bli inspirerade av det. Det är rätt sällsynt att man har förebilder i sin egen ålder, fortsätter han.

Astrid Westfelt, 11 år från Stockholm, var ett av de 14 barn som kom med i programmet bland nära 10 000 sökande. Hon säger att hennes styrkor var att samarbeta och hålla stämningen uppe.

Vi gjorde vårt bästa och för det mesta fungerade det bra. När någon blev arg pratade vi om det, om inte personen ville vara i fred. Man kan inte vara osams så länge i en sådan här stor grupp, så det slutade ofta med att vi blev sams.

Fevzie Blomquist, 11 år, tror att hon kom med i Wild kids för att hon "är en teaterunge och en humormänniska som älskar äventyr".

Jag är inte den som brukar gå upp tidigt på morgonen och träna och så. Men det var inte för tufft, jag hade faktiskt kunnat tävla lite mer än vad jag gjorde.

Att bli tv-kändis är ingenting hon skyggar för.

Jag kanske kommer att bli igenkänd av hela Sverige. Det ser jag fram emot, då kanske jag får skriva autografer.

Wild kids sänds i tolv avsnitt på lördagkvällar med start i morgon lördag.

Annons

Mer läsning

Annons