Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledsagning sparar in färdtjänst

Annons

Jag blev verkligen glad över den politiska enighet som framkom efter Jan Åsbergs insändare om farhågorna för försämringar inom den ledsagarservice som finns i kommunen.

Samtliga partier tycks vara helt överens om att förbättra denna mycket viktiga verksamhet. Till stor del tror jag det beror på att de inser att kostnaderna för färdtjänst går att hålla nere, eftersom vi med ledsagare kan uträtta tre eller kanske fyra ärenden på en timme, i stället för att använda en tur och returresa med färdtjänst per ärende.

Själv tycker jag mycket om att komma ut i naturen, vilket jag inte klarar utan ledsagare. Då jag bor alldeles intill Södra berget finns det många möjligheter till vandringar i varierande terräng. Med ledsagarens hjälp kan jag verkligen njuta av en vandring på lättgångna vägar, eller mer utmanande vandringsleder. Det är en otroligt skön känsla att få uppleva våren med alla bäckarna, de första flyttfåglarnas ankomst. Så småningom kommer sommaren med blomdoft och värme. Hösten har ju sin klara härliga luft. Fördelen med vintern är nog att jag uppskattar de övriga årstiderna ännu mer. Efter en sådan promenad försäkrar jag att man sover gott.

Förhoppningsvis kan läkare nu tillsammans med sjukgymnaster skriva ut recept på fysisk aktivitet i stället för sömnmedel och lugnande mediciner. Något som både den enskilda individen och samhället vinner på.

Till sommaren ser vi fram mot en träff med kommunalrådet och andra företrädare för kommunen vid Fågelbergsstugan, inte för att diskutera ledsagning, eftersom den frågan då redan är löst, men det finns ju andra frågor att dryfta under gemytliga förhållanden.

Hoppas att jag inte har missförstått något väsentligt?

Lennart Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons