Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Praktik är ingen anställning

Insändare

Ungdomar som inte har något nätverk och saknar arbetslivserfarenhet har stor nytta av praktik. De får en chans att träffa arbetsgivare och visa vad de kan och vem de är istället för att skicka sitt CV, som inte har särskilt många rader. Praktik är också ett bra sätt att bli en del av en gemenskap på en arbetsplats, skapa nya kontakter och få värdefulla meriter och referenser. Men praktik är ingen anställning. Man ersätter inte ordinarie personal eller behov av nyanställningar, utan är där för att lära sig genom att med handledning prova olika arbetsuppgifter. Innan någon placeras hos en arbetsgivare har vi alltid en dialog med facket.

Vår erfarenhet är att ungefär hälften får jobb efter praktik. Det leder inte alltid till anställning på just den arbetsplatsen, men genom de erfarenheter, referenser och nya kontakter som praktiken ger, blir det lättare att få jobb hos en annan arbetsgivare också. Men i slutändan är det ändå alltid arbetsgivaren som bestämmer om det blir en fast anställning eller ej.

För att säkerställa att personens praktikplats hanterats enligt de regler som finns vill jag gärna komma i kontakt med honom eller henne.

Marie-Louise Ek

Arbetsförmedlingschef i Sundsvall och Ånge

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons