Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Resultat för de tre sjukhusen

Insändare

För någon vecka sedan lovade jag att återkomma med resultatet för de tre sjukhusen i länet när bokslutet var klart. Det är det nu. Där framgår att länssjukhuset jämfört med året innan har minskat sitt underskott med över nittio procent, från minus 106 till minus 10 miljoner kronor, ett resultat värt en eloge till sjukhusets alla medarbetare. Trots samma slit och ansträngningar från de anställda på sjukhusen i Sollefteå och Örnsköldsvik har tyvärr resultaten där försämrats.

Likväl har det samlade underskottet för de tre sjukhusen minskat från 99 till 57 miljoner kronor. En enad sjukhusförvaltning med udden av besparingarna riktad mot den centrala administrationen och med en mer kostnadseffektiv fördelning av sjukvårdsuppgifterna ter sig än mer angelägen, i synnerhet mot bakgrund av årets bistra utsikter för ekonomin. Vi ser redan nu fram emot nästa år, då den nya organisationen ska gälla.

Landstingets totala resultat för i fjol blev plus 69 miljoner kronor, detta tack vare större skatteintäkter (nästan 110 miljoner kronor) och trots en stor negativ post (minus 167 miljoner kronor) till följd av en ändrad ränte- beräkning på landstingets pensionsskuld.

Jag vill framföra ett varmt tack till alla medarbetare som har möjliggjort det positiva resultatet. Tillsammans ska vi bita oss igenom det här året också.

Jacomina Beertema (M)

landstingsråd

ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons