Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Satsa på en turbin i Bergeforsen

/
Insändare

Vattenfall – varför ingen turbin? Kan någon ansvarig inom Vattenfall förklara varför det nya utskovet i Bergeforsen inte fått en ny modern turbin?

Att släppa igenom upp till 1 500 m3 vatten i sekunder bör ge ett rejält tillskott till den energipolitiska debatten som pågår, där grönhottentottarna skall lägga ner kärnkraftverk och Alliansen och SD vill bygga nya verk. Bör inte den vansinniga satsningen – och ej välkomna på de flesta platser – på olönsamma vindkraftverk avvecklas då de byggs endast på grund av statens subventioner och politik.

Noteras skall att Vattenfalls havsbaserade vindkraftpark i Kalmarsund läggs ner. Att renovera vindkraftverken där skulle inte vara ekonomiskt försvarbart, enligt Vattenfall. Och detta efter bara tolv års drift. Noteras skall även att endast ett av vindkraftverken varit i drift det senaste året. De är omoderna och för dyra att reparera. Wow, redan slut efter tolv år. De befintliga turbinerna i Bergeforsen har varit i drift i över 50 år.

Nu skall det byggas över 50 vindkraftverk i vår närhet. Hur många vinkraftverk skulle utskovet, med ren energi, kunna ersätta? Vet ej, men säkert ett hundratal.

Nu tar Vattenfall ansvaret att ta ner sina vindkraftverk. Vem tar hand om de privatbyggda, när de skall uppgraderas med nya lager eller skrotas för flera hundratusentals kronor?

Ett svar tack från någon på Vattenfall.

Affe, energifunderare

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons