Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Sundsvall harblivit blått och kallt

Insändare

I Sundsvall ökar hemlösheten och de utslagna i samhället blir allt fler. Arbetslösheten ökar och kostnaden för försörjningsstöd skjuter i höjden. Samtidigt får de sociala föreningarna kraftigt sänkta resurser, och i stället prioriterar den styrande kommunledningen de starka rösterna i samhället.

Senast i raden var ett utspel då det nybildade näringslivsbolaget ska få ytterligare tre miljoner i budgeten. En prioritering som jag tycker är helt orimlig.

Jag har en annan syn på politik, där politiken faktiskt kan satsa för att lösa gemensamma samhällsproblem och för att ge människor möjlighet att utvecklas. Vi socialdemokrater vi vill ha ett Sundsvall där alla människor skall ha samma rättigheter och lika möjligheter till att utvecklas.

Vi föreslog vid senaste kommunfullmäktige att skjuta till åtta miljoner till vuxenutbildningen, för att lindra de neddragningar som den borgerliga regeringen beslutat om.

Om vi ska lösa arbetslösheten i allmänhet och ungdomsarbetslösheten i synnerhet så är det av enorm vikt att personer får en andra chans.

Borgerligheten argumenterade då att vuxenutbildningen inte ville ta emot så mycket pengar utan tyckte det räckte med fyra miljoner. En märklig argumentation som jag tvivlar på stämmer.

Ja, medborgare. Det börjar märkas att vi har en borgerlig kommunledning.

Jag hoppas att ni tar med dessa perspektiv när ni går valurnorna nästa gång.

Christina ”Cina” Nordenö (S),

kommunfullmäktigeledamot

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons