Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Tält är inget dåligt alternativ

/
Insändare

Under den sista tiden har vi sett hur man med ljus och lykta söker bostäder till flyktingarna. Oredan har fått till följd att många fastighetsägare har sett att man på kort sikt kan tjäna enorma summor pengar, vilket gjort att man hyr ut fastigheter som varit tänkt till något helt annat.

Vi vet också att flyktingboendena får utstå ett enormt slitage, vilket troligen leder till att många av dessa fastigheter inte kommer att vara tjänliga efter att denna rusch är över och många kommer därför att överges eller rivas.

Vad jag sett, är många flyktingar män i sina bästa år, och då kan inte provisoriska men ändamålsenliga tält vara ett dåligt alternativ mot det de flyr ifrån. Många av oss som är lite äldre har tillbringat många vintermånader i tält under vår militärtjänstgöring med bibehållen hälsa. Dessa tält var inte så välordnade som tält nu kan vara och därför måste detta vara ett bättre alternativ än att som nu i många fall göda giriga affärsmän på bekostnad av medel som nu helt plötsligt fanns och kommit i dagen, men som troligen gemene man får stå för i slutänden.

Slutligen kan vi konstatera att hur högutbildade och välbetalda folk än är, har man ingen framförhållning och tar besluten efter att händelserna inträffat. Detta är enkelt, men ofta kostsamt och inte något som den med vanligt bondförnuft utsätter sig själv eller sin familj för och borde vara något för våra politiker att ta efter. Sjuka, äldre, arbetslösa och studenterna har sedan länge varit bortglömda.

Undrande Svenne

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons