Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå valde bort bra alternativ för ny järnväg

Annons

Jag uppmanar alla som ännu inte varit på något samrådsmöte i Timrå kommun att komma till Bergeforsparken på tisdag kväll. Jag var på mötet på kommunhuset i veckan och ska definitivt gå nu till veckan i Bergeforsparken.

Jag hoppas att Bergeforsparken fylls med folk för den här frågan är viktig för framtiden. Det sägs att får vi inget resecentrum så kommer vi inte att utvecklas som kommun, men om alla hus försvinner och vi får en järnväg till genom byn så kommer ingen vilja bo här ändå.

Är det därför det planeras för så många nya hus? Angående dagisbyn är det väl lättare att flytta den än alla boende i Sörberge? Jag har själv mina barn där och det är jättefint och bra men jag ser hellre att Sörberge som by finns kvar än att dagisbyn ska bestämma var järnvägen ska gå.

Angående vattentäkten står det i samrådsplanen att det skulle vara en katastrof om det händer en olycka med farligt gods där. Ja så är det, men om det händer mitt inne i Sörberge? Är det inte lika farligt om vi människor drabbas? Fast det finns ett alternativ som inte presenteras i samrådsplanen.

Det förslaget är borttaget av Trafikverket enbart för att kommunen har begärt att de vill ha ett resecentrum. I det förslaget blir viadukten över Timrådalen mindre, färre hus drabbas och bullret blir mindre än i något annat förslag. Ett bättre förslag för oss invånare helt enkelt.

Sara

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons