Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tragisk utveckling med alltfler sexbrott – lär barn att respektera andra

/
  • På senare år har sexualbrotten i Sverige ökat explosionsartat. Det är chockerande för alla när uppförandekoder som respekterats i samhället plötsligt inte gäller, skriver signaturen Valle V.

Annons

Någonting har definitivt hänt med den manliga delen av befolkningen i Sverige. Det är inget framsteg utan en tragisk utveckling som förskräcker och skrämmer alla medborgare och då inte minst yngre kvinnor liksom deras föräldrar och syskon.

På senare år har sexualbrotten i Sverige ökat explosionsartat. Det är chockerande för alla när uppförandekoder som respekterats i samhället plötsligt inte gäller och unga kvinnors lika värde blir reducerat till just någonting sämre, något mindre värt att ta hänsyn till betraktat från sexualförbrytarnas synvinkel.

Läs även: Vi måste sätta stopp för våldtäktskulturen – ett nej betyder alltid nej

Har yngre svenska män drabbats av en epidemi? Här pratar man om att ett nej alltid är ett nej. Frågar ens sexualförbrytaren efter samtycket innan det sexuella spelet tar sin början? Hur vanligt/ovanligt är det att kvinnor samtycker till att ha offentligt sex inne på ett festivalområde?

Jag förstår inte hur man ska komma åt det här problemet, men kan inte låta bli att tycka att det handlar i grunden om en barnuppfostran där man genom uppväxten skaffar sig värderingar som bygger på respekt gentemot alla människor.

Hur har sexualförbrytarna plötsligt kunnat bli så många? När jag gick i skolan så hade en klasskamrats bristfälliga omdömen/uppträdanden/inställningar till det kvinnliga könet upptäckts av klasskamrater och rättats till. Kanske med våld till och med, som en solidarisk åtgärd med våra kvinnliga vänner.

Idag talas det om grupp våldtäkter. Hur har det gått till att bli sexualbrottsförövare i majoritet? Har de hittat varandra på internet?

Valle V

Läs även: Sensommar ett fantastiskt event – men inte okej att okänd kille vill dansa rumpdans på dig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons