Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem är modig och vem är feg?

Annons

Replik på "Nej till skönhetsråd, ja till stadsarkitekt", ST 3 oktober.

Moderaterna i Sundsvalls stadsbyggnadsnämnd har skrivit en märklig insändare där de berättar att de värnar om Sundsvalls utveckling genom att säga ja till en stadsarkitekt och nej till det skönhetsråd som kommunfullmäktige beslutat och som ska sjösättas 2017.

Ett beslut som Centerpartiet har kämpat för sedan 2008 och som vi äntligen fått gehör för genom vårt samarbete i den politiska majoriteten tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Varför de ställer en satsning på en stadsarkitekt mot ett skönhetsråd förklarar de med att de tycker det är fegt att satsa på ett skönhetsråd. Motsatsen till feghet är mod och jag gissar att Moderaterna tycker de är modiga här.

Visst är det glädjande att läsa om deras omtanke och insikt om Sundsvalls stads kulturhistoriska, arkitektoniska och estetiska värden. Likaså deras uppmaning att Sundsvalls kommun behöver en stadsarkitekt. Men kan vi verkligen tro på dessa ord då de ställer två för saken goda inrättningar mot varandra? Tvärtom skulle en stadsarkitekt och ett skönhetsråd kunna tillföra den nödvändiga dynamik, kompetens och framåtanda som anstår en kommun av Sundsvalls storlek och karaktär. I en sådan miljö finns inte plats för fegisar.

Moderaternas märkliga förslag tyder mer på okunnighet än mod.

Reinhold Hellgren

Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons