Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Vill du sänka din lön, Lars Persson (FP)?

Insändare

På kommunfullmäktige i februari var det allmänpolitisk debatt. En stor del av debatten handlade om ungdomsarbetslösheten. Det diskuterades sommarjobb, möjligheterna till utbildning, regeringens neddragningar på Mittuniversitetet. Vad gjorde Folkpartiet? De lyfte frågan om sänkta löner för ungdomar.

Lennart Gabrielsson, folkpartistiskt kommunalråd i Sollentuna vill införa ungdomslöner i Sollentuna. Detta för att öka lönespridningen, inte för att skapa fler jobb. Detta tar nu Perssons gäng i Sundsvall till i desperation för att profilera sig.

Lars Persson tillsammans med Stefan Falk pratade om införandet av ungdomsavtal i Sundsvall, avtal där ungdomar går ned i lön i tron om att fler jobb ska skapas. Det är få saker som är mer fel än det. Lönedumpning riskerar i stället att tränga ut ordinarie jobb.

Vår fråga till Lars Persson, som tjänar cirka 50 000 kronor är enkel. Är du beredd att gå ned i lön så att vi kan få två eller kanske tre ytterligare kommunalråd? Om du tycker vi unga ska gå ned i lön kanske du kan föregå med gott exempel.

Fördelarna med ett sådant förslag vore att vi kanske skulle få fler kommunalråd som kan göra bättre saker för Sundsvalls unga än vad Folkpartiet någonsin gjort, men tyvärr så tror vi att nackdelarna är fler än fördelarna även när det gäller en lönesänkning för dig.

Rebecca Lampinen,

Peter Byström,

SSU Sundsvall

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons