Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Korta inte arbetstiden

+
Läs senare
Ledare

I helgen valdes Nalin Pekgul till slut om som ordförande för s-kvinnorna efter en bitter strid. Kritiken mot henne har bland annat baserat sig på att hon inte drivit frågan om sextimmars arbetsdag. Kvinnoförbundet beslutade också att just den frågan skall drivas hårdare de kommande åren.
Visst är det svårt för många att få livspusslet, som det så fint kalla, att gå ihop. Men är verkligen en lagstiftad arbetstidsförkortning rätt väg att gå? För det första är det svårt att se varifrån pengarna skulle komma om det nu handlar om en arbetstidsförkortning med bibehållen lön. Och om det handlar om en påtvingad arbetstidsförkortning och därmed också en lönesänkning med 25 procent så är det sannolikt få som stöder förslaget. Även om livspusslet inte går ihop i dag så kommer det att bli svårt för många hushåll att få ekonomin att gå ihop om inkomsterna minskar med en fjärdedel.
Dessutom är Sveriges största problem knappast att vi jobbar för mycket, snarare tvärtom. När alltfler blir äldre och allt färre i arbetsför ålder duger det inte att tala om att arbetstidsförkortning.

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons