Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna jobbar för att öka anställdas hälsa

/
  • Värderar hälsa. Hälsoutvecklare Anna Adler i Sundsvall har hittat rätt i yrkeslivet. Hon valde utbildning utifrån det som var hennes största livsintresse – hälsa. ”Det här är som en hobby i kombination med ett jobb”, säger dagens 30-årsjubilar. Foto: Privat

”Hälsan är det viktigaste vi har”.
Hennes farmors ord gjorde intryck och i dag är Anna Adler i Sundsvall utbildad hälsopedagog.
– Det känns som om jag har hittat rätt, säger dagens 30-årsjubilar.

Annons

Det var med sikte på att få jobba med något som var hennes största intresse i livet som Anna Adler för några år sedan började utbilda sig till hälsopedagog.

– Jag kände att jag ville ha ett jobb som var mitt största intresse, säger Anna som under tre år pendlade mellan den dåvarande hem- orten Iggesund och studieorten Iggesund.

Brinner för sitt jobb

Hon fick sin examen som hälso- pedagog 2006 och året därpå flyttade hon till kärleken Lars Sjölund i Sundsvall, medie- och kommunikationsansvarig för Gif Sundsvall.

I dag jobbar Anna som hälsoutvecklare vid företagshälsan Previa och hennes arbetsdagar består av en blandad kompott av hälsoarbete av olika slag, riktad mot företag.

– Det kan ibland handla om att hålla i en sluta röka grupp, gå ned i vikt grupp eller en må bättre grupp. Det är ett väldigt flexibelt jobb och jag styr ganska mycket själv tillsammans med mina kunder, säger Anna.

Hon ansvarar för företagets kunder i både Härnösand, Hudiksvall, Sundsvall och Östersund.

– Det blir att jag reser och far ganska mycket också. Det är roligt för man får en stor inblick i jobb som man inte ens trodde fanns, säger Anna som jobbar med chefer och organisationer och som håller i både hälsoundersökningar, kostrådgivningar och föreläsningar.

– Det är det här jag brinner för och när jag var liten så sa farmor till mig att det viktigaste vi har är hälsan”. De orden fastnade i mitt huvud, säger Anna.

Lever som hon lär

Sedan fem år tillbaka är Anna Sundsvallsbo och är i dag bosatt i centrala Sundsvall.

Hon lever verkligen som hon lär.

I den mån hon kan försöker Anna både tänka på att välja ”ren” kost, alltså helt utan tillsatser, och att röra på sig.

– Jag tänker på vad jag köper och att det ska vara äkta råvaror. Så tycker jag också om att springa och promenera. Jag tänker på att leva på ett sätt som gör att man ska orka med tillvaron, säger Anna.

Anna är nyligen hemkommen från en underbar semester i Asien tillsammans med sin sambo.

– Vi har varit i Vietnam och Kambodja, säger Anna som verkligen fick njuta av de båda ländernas kulturer.

– I alla länder i Asien är det människorna som gör starkast intryck på mig. Värmen där är jobbig, men värmen från människorna är härlig, säger hon.

Att bli 30 år känns bara bra, menar Anna.

– Det är helt okej men känns inte heller så speciellt, säger Anna som själv inte vet hur hon ska fira sin dag.

– Nej, jag ska inte fira på något särskilt sätt vad jag själv har planerat i alla fall. Vi får se, säger hon.

Anna Adler

Annons
Annons
Annons