Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne Aldefeldt har avlidit

Annons
Arne Aldefelt, Östersund, föddes och växte upp tillsammans med en bror på släktgården i Grönviken, Bräcke.
I unga år arbetade han med skog och jord men kom via byggnadsarbeten snart in på chaufförsbanan. 1961 anställdes han vid Svenska Shell där han sedan verkade i 35 år. Det är få vägar i Jämtlands län som han inte kört på. Han hade även förtroendeuppdrag som regelbundet förde honom utanför länets gränser. Han var plikttrogen och noggrann, vilket uppskattades av såväl kunder som arbetsgivare.
Via arbetet skapades många kontakter, Arne kom lätt i samspråk med andra och var genuint intresserad av släkt- och livshistorier.
1960 gifte han sig med Helmi Englund från Bräcke och två söner föddes, 1962 och 1971. Arne byggde eget hus i Ope 1968 men fortsatte genom alla år att underhålla föräldragården i Grönviken.
Skog och natur, jakt och fiske samt bärplockning och träslöjd var hans områden. Allt från svepaskar till möbler och byggnationer förfärdigade han till glädje för många.
Barnbarnen i åldrarna två månader till åtta år har fyllt hans tid med glädje och det senaste året har han med stort intresse tagit del av och varit verksam vid sonens husbygge.
Närmast anhöriga är makan Helmi och sönerna Hans och Mats med familjer.

Mer läsning

Annons