Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt-Göran Persson fyller 60 år

/

Annons
Bengt-Göran Persson, Sundsvall, föddes en kall vinterdag den 2 januari 1946 i Kalix. Där växte han upp med far, mor, bror och syster.
I början av 1960-talet flyttade han till Stockholm för att studera. Där träffade han även sin blivande fru, Irene. Efter avslutade studier började han sitt yrkesverksamma liv hos dåvarande LM Ericsson, där han bland annat var projektledare för mekaniken i de smått revolutionerade AXE-växlarna. Därefter blev han rekryterad till Incentiv Gruppen. Där arbetade han som projektledare för affärs- och produktutveckling. Ett år in på 1980-talet kom han till Nobel Industrier.
1987 ville han styra lite mer själv över sin tillvaro och övergick från att vara anställd till egen konsultverksamhet. I början av 1990-talet startade han Elimag Industrier. Företaget utvecklades till en grupp med sex enheter och 350 anställda innan det såldes 2001.
Efter ett år som konsulterande VD i det sålda Elimag Industrier, grundade han affärsutvecklingsföretaget Pemectra. Genom detta företag arbetar Bengt-Göran med styrelseuppdrag och affärsutveckling i företag och olika projekt över hela Sverige.
Under de senaste två åren har han även, tillsammans med landshövding Gerhard Larsson, varit initiativtagare och drivande i bildandet av riskkapitalföretaget Investa Företagskapital.
Bengt-Göran är gift med Irene. De har två barn, Elin och Magnus, som nu är utflugna ur boet och jobbar på sina egna karriärer och familjebildning.
Bengt-Göran har förutom ett stort engagemang för arbetet även ett stort intresse för idrott och friluftsliv. Fotboll, skidåkning och fjällvandring placerar sig främst. Men även golfen finns med bland fritidssysselsättningarna. En hel del styrelseuppdrag har han hunnit med inom idrotten, bland annat i GIF Sundsvall. Sedan ett år tillbaka är han ordförande i Gnarpsbaden GK.
Fritidsintresset odlar han via en sommarstuga vid Hälsingekusten och en fjällstuga i Åre. Där tillbringar Irene och han mycket av sin fritid tillsammans. Det senaste av en lång rad projekt är familjegården i Kalix. Det är en jord- och skogsbruksfastighet som Bengt-Göran, tillsammans med en kusin, skall ta hand om och arbeta en hel del med under de närmaste åren.
Men innan han drar igång motorsågen där uppe, skall han fira sin 60-årsdag tillsammans med familj och syskon i Venezuela.
Annons
Annons
Annons