Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En god kamrat har lämnat oss

/

Fritjof Andersson, Sundsvall, har avlidit 79 år gammal. Hans närmaste är barnen Thomas, Lena och Per med familjer samt vännen Eina.

Annons

En kämpe har gått ur tiden.

Efter en tids sjukdom har vår vän Fritjof Andersson vid nästan 80 års ålder avlidit och lämnat ett mycket stort tomrum efter sig.

Han utbildade sig till ingenjör i Skellefteå och fick med tiden allt större intresse för miljön vilket ledde till tjänster i Jämtland och så småningom vid Ortvikens pappersbruk där han fick allt större uppgifter inom miljö och information.

Under vår fyrtioåriga vänskap har vi haft många gemensamma upplevelser, ofta i fjällmiljö, och med Fritjof som drivande motor och upptågsmakare.

Han var reservofficer och idrottsintresserad med bland annat skidåkning och golf som aktiviteter.

Föräldrahemmet i Svenstavik är en plats där han trivdes och dit han ofta styrde kosan och där han ibland ordnade släktträffar. De tre barnen och deras familjer har han alltid haft i sina tankar och månat om. Han blev änkeman 1994 men ändå behållit Villa Mariebo, ett hem dit man alltid var välkommen.

Vi som under så många år haft glädjen att få vara kamrat med Fritjof i det så kallade Myskoxgänget upplever en mycket stor förlust och stor saknad. Ingen kan ersätta Fritjof som vi alltid kommer att minnas och sakna.

Mer läsning

Annons