Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennie – eftertraktad i grannlandet Norge

/
  • Ljus framtid. Just nu lyser framtiden hoppfull för Jennie Wiklund från Sundsvall. Om några veckor flyttar hon till Trondheim för sitt drömjobb som hudterapeut. ”När jag hade tagit studenten så kändes det som ett helt nytt liv började”, säger Jennie som i framtiden vill starta ett eget företag”. Foto: Eva-lena olsson

Framtiden ser ljus ut för 19-åriga Jennie Wiklund i Sundsvall.
Med sin målmedvetenhet har hon valt att följa sina drömmars väg och lämnar nu Sundsvall för grannlandet Norge.
– Jag vill dit för att tjäna pengar, säger hon.

Annons

Framtiden lyser hoppfull för 19-åriga Jennie Wiklund i Sundsvall. Medan många ungdomar i Sverige, idogt och många gånger utan resultat, söker sitt första jobb, kan hon som nyutbildad hudterapeut välja och vraka bland jobb i Norge.

Den 9 juni tog hon studenten från Praktiska gymnasiet i Sundsvall och redan ett par veckor innan studenten hade hon napp på de första riktiga jobb- erbjudandena.

Fick flera jobb

– Fyra veckor innan studenten satte jag mig och sökte norska sidor på Google och sökte mer än tjugo jobb i Norge. Jag sökte överallt och har fått jättemånga jobb, både försäljningsjobb och jobb på skönhetssalonger som hudterapeut.

Efter en vecka ringde de och undrade när jag kunde komma, säger Jennie som just nu väljer mellan ett jobb i Oslo och ett jobb på ett spa i Trondheim.

– Jag fick ju till och med några jobb i Sverige men tackade nej för att jag helst vill till Norge.

– Jag vill ju hålla på med det jag har utbildat mig till. Det lutar nog mot jobbet i Trondheim för det är ju dyrt i Oslo, säger Jennie som är uppvuxen i Skönsmon, Sundsvall.

Boende i Trondheim

Redan nu har hon fått tag i en liten etta i centrala Trondheim och går allt som det ska kommer även en väninna att flytta med.

Att det just blev en utbildning till hudterapeut har att göra med att hon alltid känt ett stort intresse för att vårda sitt yttre.

– Jag har alltid brytt mig om att ta hand om mig själv och min ”utsida” och vill också kunna ta hand om andra, säger Jennie.

Nu kan hon erbjuda ansikts- behandlingar av olika slag men har även utbildning i att sminka och om hudvårdprodukters olika innehåll.

En stor erfarenhet

Tanken på att söka jobb i Norge har hon haft ganska länge, men kanske trodde hon inte att hon skulle få så många svar.

– Jag har ju alltid varit driftig och framåt, säger Jennie som också erkänner att hon känner sig lite nervös inför allt det nya.

– Det är klart att man är lite pirrig och nervös. Det blir ju ett stort steg i livet, men det ska bli så kul att få träffa nya människor och att få en helt ny erfarenhet. Det här blir en kul grej som man gör en gång i livet, säger Jennie.

Känslan av förväntan är stor, samtidigt som vemodet också finns där, menar Jennie.

– Det blir lite ledsamt att behöva säga hej då till familjen, men samtidigt så är ju Trondheim ganska nära, säger hon och tillägger i samma andetag att hon har vissa planer för sina kommande inkomster.

– Jag vill starta ett eget företag, men vill ha erfarenhet först. Resa vill jag självklart också kunna göra, säger hon.

Jennie Wiklund

Annons
Annons
Annons