Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända födelsedagar onsdag 21 juni 2006

/

Annons
Förre museichefen Pontus Hultén fyller 82 år på onsdag (21/6).
Stockholm (PM)
Pontus Hultén var chef för Moderna museet mellan 1960 och 1973 och låg bakom museets gyllene ålder. Bland annat tack vare utställningar med amerikanska konstnärer. 1974 blev han chef för den franska statens museer och Centre Pompidou och har sedan dess bland annat arbetat som museichef i Los Angeles och i Bonn. Nyligen skäknte han sin stora privata samling till Moderna museet. (PM)
-
Skivbolagsdirektören Bert Karlsson fyller 61 år på onsdag (21/6).
Stockholm (PM)
Bert Karlsson är en man som inte lämnar många oberörda. Han har drivit det egna skivbolaget Mariann Records i 30 år, är Sveriges okrönta schlagerkung, varit tv-stjärna med »Fame factory» och nu blir han pratshowvärd på TV8. Det är dessutom 14 år sedan Bert Karlsson tillsammans med Ian Wachtmeister drog i gång ny demokrati och hjälpte till att ordna borgerlig regering. Tidigare i år sitt Marianne Records till skivbolagsjätten Warner. (PM)
-
Rocksångaren Dan Hylander fyller 52 år på onsdag (21/6).
Stockholm (PM)
Dan Hylander slog igenom i slutet av 70-talet som sångare med sitt Raj Montana Band, bland annat tillsammans med Py Bäckman. Genombrottet kom när Dan Hylander gick från politiska texter till mer bredare rock. Under 80-talet gjorde de flera skivor. Samarbetet sprack i slutet av 80-talet och på senare år har Dan Hylander verkat som låtskrivare och producent, bland annat åt Sylvia Vrethammar. (PM)
-
Fotbollspelaren Michael Platini fyller 51 år på onsdag (21/6).
Stockholm (PM)
Michel Platini var under en tioårsperiod från slutet av 70-talet en av Europas allra bästa fotbollspelare. Härförare på mittfältet och lagkapten för det franska landslag som vann världens hjärtan och ett EM-guld 1984 för sin attraktiva fotboll. Hans specialitet var den skruvade frisparken över försvarsmuren in i mål. Efter karriären blev han förbundskapten för det franska landslaget och sedermera nyckelperson bakom Frankrikes lyckade arrangemang av VM 1998.(PM)
Prins William av England fyller 24 år på onsdag (21/6).
Stockholm (PM)
Prins William är inte bara kommande tronföljare till den brittiska kungakronan utan en ung man som aldrig kommer att komma undan jämförelsen med sin döda mor, prinsessan Diana. Han var bara 15 år när hon avled i en bilolycka i Paris. William har en stark vilja och har hittills inte velat ta på sig så många kungliga plikter, men kommer successivt mer och mer in i rollen. (PM)
-

Bildtexter:

fd060621_1.jpg
Dan Hylander
Foto: Maja Suslin/Scanpix

Mer läsning

Annons