Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Ambros äntligen vår

/

Annons

När vår domstolstid i maj ströks erbjöds vi en ny tid i slutet av juli. Det kändes oerhört tungt eftersom domstolen har stängt i augusti och september. Vi befarade att råka ut för en ny strykning i juli, eller att domaren skulle begära nya dokument, så att adoptionen inte skulle bli klar förrän i oktober.

Hemma i Sverige väntar släkt och vänner på att få träffa Ambros, som känslomässigt helt och hållet var vår långt, långt innan han kunde bli det juridiskt.

Vår advokat kämpade för att försöka få en bättre domstolstid men mötte motstånd i alla instanser. Trots detta hamnade vi överraskande på domstolslistan för den 12 juni. Vilka fall som tas upp bekräftas först kvällen innan, så det är inte många timmar att spela på för att ansa hår och stryka finkläderna. Det blev en lång väntan i korridoren innan vi fick komma in till den kvinnliga domaren. Väl inne tog vår advokat, Ambros juridiska företrädare, den statlige utredaren och representanten från adoptionsorganisationen plats, och hearingen påbörjades.

Alla dessa personer hördes; de fick berätta att vi är lämpade som adoptivföräldrar och beskriva hur Ambros har anknutit till oss. Det sistnämnda bekräftade han genom att pussa oss flera gånger under hearingen.Trots att några dokument saknades i akten blev vi, till flera av de närvarandes förvåning, lovade att adoptionsordern ska beslutas och skrivas ovanligt snabbt.

Inom några veckor kan Ambros svenska pass vara klart och vi kan åka hem. Som vi längtar!

Annons
Annons
Annons