Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallyföraren som sålde stora mobiler

/
  • Gamle rallyföraren Rolf Lundberg låg bakom reklamkuppen att sätta reflekterande loggor på alla ambulanser i Sundsvall.
  • För tio år sedan återupptog Rolf sitt gamla intresse för motorcyklar.

Han kom till Sundsvall som Sverige yngsta resebyråchef med tron om att han snart skulle till större städer.
Nu ska det mycket till innan den kaxige motorfantasten släpper sitt hus i Njurunda.

Annons

Rolf Lundberg är uppvuxen i Falun och utbildade sig senare i Borlänge. Efter att ha jobbat några år på ett reseföretag i Luleå fick han som 23-årig ett erbjudande om en chefstjänst i Sundsvall som inte gick att motstå.

– Det var en utmaning som hette duga. Men jag var ung och kaxig, och det är jag fortfarande, fast inte ung, säger han.

Planen var att jobba några år här och sedan ta sig vidare. Men han blev kvar i Njurunda och bor fortfarande vid Klockarberget och har absolut inga planer på att flytta.

Altanen är Rolfs absoluta favoritplats och läget kunde han inte vara mer nöjd med. På andra sidan vägen ligger ett dagis med barn som enligt Rolf livar upp området på ett trivsamt vis och i skogsdungen bredvid finns stigen som leder ner till stranden som han var med att anlägga åt dagiset och de boende i området.

Just det här huset har han haft i över tjugo år, men tidigare bodde han i ett hus på övre Klockarberget.

– Det var ett perfekt ställe för barnfamiljer, fast det är det fortfarande även om det inte är lika många kvar här. Återvändsgränd, massor av barn och alltid någon som hade koll på barnen.

Efter ungefär fem år i resebranschen sökte han nya utmaningar och hamnade då i mobiltelefonbranschen när den var i sin linda.

– Att man skulle kunna tillverka en mobil som gick att hålla i ena handen trodde vi aldrig skulle hända. För oss som visste vad det krävdes för att det skulle fungera var det ren utopi.

Hans uppdrag var att sälja mot handlare från Dalarna upp till Kiruna. Efter omkring 100 000 mil i tjänstbilen och 20 år blev han platschef på Däckia år 2000 och senare sålde han HTH-kök.

Som tur är har Rolf ingenting emot att sitta bakom ratten, tvärtom. Under sju år var han rallyförare och har tagit två mästerskapstitlar.

Han har varit bland de första i mål på Svenska rallyt fyra gånger, men då har han kört servicebil någon timme före de tävlande.

– Vi fick absolut inte få stopp, det fanns ingen tid för att bärga oss.

Han är engagerad i SMK Sundsvall och ställer upp som volontär i diverse tävlingar och arrangemang.

– Jag har engagerat mig i motorsport i hela mitt liv, säger han.

För tio år sedan återupptog han sitt gamla intresse för motorcyklar och i garaget står inte mindre än tre hojar, fast ena är sonens påpekar Rolf.

Mer läsning

Annons