Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgårdsinspiration i Alnö församling

/
  • Glad vinnare. Lotteriet bestod mest av blommor och Britta Brundin är en av många vinnare. Här beundrar hon blomkorgen tillsammans med andra blomstervänner.
  • Råd. Goda råd och vackra bilder bjöd Britta Lindvall på när hon gästade Alnö församling i onsdags.

Solen och trädgårdsdrömmarna tog helt över när Britta Lindvall öppnade sitt anförande på Alnö församlings sista ”Mitt på dagen träff” för våren.
Vackra bilder, trevliga och upplysande ­kommentarer visade hon upp i ett svep med blommor från bland annat sin egen trädgård på Alnö.

Annons

En alldeles särskild blomma är farmors Bondlilja som nu finnas i Brittas vård.

Den liljan fick farmor, dalkullan Stark Elisabet Andersson när hon och Hans Eriksson gifte sig 1918. Nu är den Brittas.

– Den här bondliljan är jag rädd om av speciella skäl, sa hon och visade bilden. Sedan dess har många av mina vänner och släktingar fått lökar från just den och det känns alltid lite speciellt att kunna dela med sig av den, sa hon samtidigt som hon överräckte två exemplar till lotteriet.

Stor magnolia

Så gick hon vidare i bildskörden och bjöd på en kavalkad av bilder på penséer, påskliljor, rosor och blommande vårbuskar som forsythia som blommar på bar kvist, hennes eget stjärnmagnoliaträd, som nu vuxit sig så stor att den når ovanför taknocken och skymmer utsikten från sovrumsfönstret på andra våningen.

– Det får den gärna göra för tänk att vakna på morgonen och titta ut genom fönstret och se magnolian i full blom, hur underbart är inte det. Och bara det att den egentligen inte ska klara sig här uppe är fantastiskt.

Många tips och idéer presenterades och ta tillvara på våren, menade hon, och njut. Glöm inte heller att gödsla. Trenderna nu i trädgården är odlandet och allt som är ätbart, säger hon efter att ha varit på Trädgårdsmässan i Stockholm.

Hembakt

Har man bara balkong kan man ändå odla exempelvis potatis i hink och för att göra det enklare för sig i trädgården kan man odla i pallkragar. Det sparar ryggen.

Kaffe med Ann-Sofies hembakade bullar och kakor gladde liksom alla vinster från lotteriet som gick i blommornas tecken. De l 500 kronor som utgjorde lotteriet går nu oavkortat till projektet Ung i den världsvida kyrkan.

Den planerade sommarresan till Hälsingland i slutet av maj blev också snabbt fulltecknad.

Annons
Annons
Annons