Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett svenskt tennissilver

Två tennisfinaler i Paralympics – två förluster. Även i herrdubbeln blev det svensk förlust. – Jag är så besviken, det var ju guld som gällde, säger Stefan Olsson.

Annons
Inför Paralympics hade Peter Wikström och Stefan Olsson ett klart mål att ta hem dubbelguldet. Efter en imponerande insats mot de japanska världsettorna Shingo Kunieda och Satoshi Saida i semifinalen var det många som trodde att svenskarna skulle ta hem även finalen mot fransmännen Michael Jeremiasz och Stephane Houdet. Men spelet i finalen var inte alls av samma standard som i semin.
– Jag vet inte varför, vi spelade så bra mot japanerna i semifinalen och i finalen kom vi aldrig upp i samma klass, säger Stefan Olsson efter matchen som spelades klart på måndagen efter söndagens regnavbrott.
När spelet bröts på söndagen hade svenskarna förlorat det första setet med 1–6 men ledde med 2–1 i det andra. När spelet återupptogs på måndagen bröt svenskarna direkt till 3–1 men fransmännen kunde bryta tillbaka och tvinga fram ett tiebreak som de tog hem med 7–5.
– Det gick lite för lätt att bryta fram till 3–1 så då slappnade vi av lite. Det känns inte alls kul, säger Peter Wikström.
På söndagen spelade Johan Andersson final i singel och även han var utan segerchans. Han förlorade i två raka set mot britten Peter Norfolk men är inte alls besviken över förlusten.
– Jag är nöjd, jag har inte förlorat ett guld utan jag har vunnit ett silver, säger Andersson.

Mer läsning

Annons