Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Tror på Sundsvall i SM-final”

/
  • • Landslagschefen Jonte Karlsson var på plats och imponerades av Sundsvall Dragons.
  • Dragons lyfter. Brandon Barton och hans Sundsvall Dragons fortsätter att vinna. I går besegrades 08 Stockholm på hemmaplan. Foto: EVA-LENA OLSSON
  • • Sigurdarson levererade i gårdagens match.

Sundsvall Dragons besegrade enkelt 08 Stockholm med 100–67.

Därmed har laget vunnit 18 av de 19 senaste matcherna.

– Sundsvall imponerar. Och jag tror det blir Sundsvall och Norrköping i final. Och kan Sundsvall hänga med i inledningen så har de en chans där, sa landslagschefen Jonte Karlsson, som imponerades speciellt av Johan Pierre.

Annons

Sundsvall Dragons var storfavorit hemma mot bottenlaget 08 Stockholm. Har man vunnit 17 av de 18 senaste matcherna och toppar tabellen blir det ju lätt så.

Och visst blev det en enkel resa för Peter Öqvists mannar.

08 hängde med i en quarter, sedan handlade det om en ren och skär utklassning.

Att gästerna saknade två av sina bästa spelare i skadade Willy Beck och sjuke Demitrius Brown gjorde naturligtvis inte deras uppgift lättare.

– De betyder allt för oss. Så vi hade inga större förhoppningar om att kunna vinna i dag, medgav 08-coachen Arild Beck.

Dragons ledde med 18 poäng i paus och redan då kändes det hela avgjort.

Och segermarginalen blev till slut hela 33 poäng, 100–67.

– I den första quartern var inte vår defensiv bra. Men från den andra quartern och framåt så gör vi en bra match. Vi får bättre ordning på vår defensiv samtidigt som vi får en bättre bollrörelse och fart i vårt anfallsspel, sa Dragonscoachen Peter Öqvist.


Sigurdarson imponerade

Islänningen Jakob Sigurdarson, som tillhörde matchens bästa spelare och satte 19 poäng, tycker dock att hans lag kan ännu bättre.

– Vi gjorde en bra match om man tar bort första quartern, men vi kan bättre. Och trots att vi vunnit många matcher så känner vi att vi fortfarande kan förbättras och det jobbar vi hårt på. Och det är väl framför allt vårt defensiva spel som kan bli bättre, sa Sigurdarson.

Landslagschefen Jonte Karlsson var på plats i Sporthallen och han blev imponerad av hemmalaget.


”Förtjust i Johan Pierre”

– Sundsvall spelar den bästa offensiva basketen i ligan just nu. De imponerade verkligen. Och de spelar i en annan division än 08 Stockholm, sa Karlsson, och fortsatte:

– Och jag blev speciellt förtjust i Johan Pierre. Jag tycker verkligen han gått framåt i år och jag tycker att jag ser mycket utveckling i honom. Sedan börjar han showa lite på slutet, och det kan han väl undvika kanske. Han ska koncentrera sig på det han ska göra istället. Men det är lätt att det blir så när det är unga spelare det handlar om.

Karlsson hade hoppats att få se även Johan Jeansson in action, men han tvingades avstå spel på grund av magsjuka.

– Det är Jeansson och Pierre som jag framför allt är nyfiken på hos Sundsvall. Jag tycker att även Jeansson har gjort en bra säsong, han har utvecklats i Sundsvall tycker jag.

Landslagschefen håller Norrköping som favorit till SM-guldet, men tror att Sundsvall har en liten chans att vinna.

– Sundsvall imponerar. Och jag tror det blir Sundsvall och Norrköping i final. Och kan Sundsvall hänga med i inledningen så har de en chans där. Men sett till spelarmaterialet så måste Norrköping vara jättefavorit. Men Sundsvall har verkligen fått ihop det bra och alla deras utländska spelare levererar i match efter match, sa han.

Australiensiske Neil Mottram tvingades även han avstå spel i går efter att ha ådragit sig en skada i ena underbenet på uppvärmningen.

– Men det är ingen fara med Neil. Han ska kunna vara tillbaka om några dagar. Det är ingen allvarlig skada, men vi valde att låta honom vila i dag, berättade Peter Öqvist.

Annons
Annons
Annons