Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsåkersrockaden upptäcktes

/
  • Robert Bergh vann V75 1 med hästen Hugg Lloyd. Segern var Berghs femte totalt under travhelgen i Bergsåker. Den blev också hans sista.
  • Lars Lindberg fick en bra start på kallblodsloppet i V75-4 på Bergsåker i går. Mycket tack vare att han förväxlat startspåren med Ulf Ohlsson som ses skymta bakom honom.
  • Johan Sundberg VD Bergsåkerstravet

Bergsåkerskuskarna Lars Lindberg och Ulf Ohlsson bytte omedvetet spår.
Och startpersonalen upptäckte inte misstaget.
Snacka om märklig inledning av V75-4.
Jag har aldrig upplevt något liknande på mina 42 år som funktionär, säger huvudstartern Bertil Sjödin.

Annons

Den fjärde avdelningen av V75 på Bergsåker i går blev händelserik.

Lars Lindberg och hästen Spiegel skulle starta i femte spår, men den rutinerade Bergsåkerskusken blandade ihop loppen – och hamnade fel bakom startbilen.

Man ser inte nummerbrickorna på hästen när man sitter bakom och jag hade haft fjärde startspår i tre eller fyra andra lopp, säger han.

Huvudstartern Bertil Sjödin:

Det var vårat fel. Vi uppfattade inte misstaget förrän det var för sent.

För efter 150 meter får de inte kalla till omstart längre. Något som innebar att Ulf Ohlsson och Faksblixten fick starta utvändigt Lindberg – som inte insåg sitt misstag förrän efter loppet.

Nej, och det var ju knepigt att de inte märkte det direkt när jag tog plats bakom bilen, säger Lindberg.

Och Ulf Ohlsson ville inte göra någon större grej av händelsen.

Det var bara en plats ledig bakom bilen så jag tog den och så här i efterhand så kan man ju konstatera att det inte spelade någon större roll för mig, säger han.

Från det bättre startspåret ryckte Lars Lindberg och hästen Spigel till sig ledningen direkt.

En av förhandsfavoriterna Myllarfaks, med Gunnar Melander i sulkyn attackerade på den bortre långsidan, men Lindberg vägrade släppa i från sig ledningen. Först efter 700 meter lyckades Melander ta sig förbi.

Med 450 meter kvar tog dock gårdagens största favorit Stamping och Bo Landgren över ledningen och kunde defilera hem segern. Myllarfaks galloperade och Lars Lindberg spurtade till sig en fjärdeplats.

Succéhästen Stamping köptes sommaren 2007 av 79-årige amatörtränaren Arne Andersson från Arbrå. Då hade hästen aldrig imponerat och mest galloperat. Nu har han kört in 654 000 kronor på 24 starter – och redan inför gårdagens V75-omgång var de även kvalificerade för att tävla i två storlopp för kallblod på Vincennes i Paris i mitten av februari.

För kusken Bo Landgren var V75-segern den första någonsin.

Det känns naturligtvis väldigt bra. Det här är en saga och normalt sett skulle den ha fått ett stopp, men det verkar inte finnas något slut, säger han.

Björn Goop blev annars V75-omgångens största vinnare med två segrar. Med Go On Pale vann Goop gulddivisionen (avdelning tre) och 150 000 kronor och dagens andra triumf tog Goop med Early Launcher i avdelning fem.

Mer läsning

Annons