Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra från Vasaloppet

/
  • Thommy Larsson och Pessi Liukkonen.Med några dagar kvar till årets Vasaloppsstart bestämde sig Stockviks Thommy Larsson för att skaffa ett startnummer.– Formen kändes väl inte som den bästa efter en förkylning, men jag kunde inte hålla mig, berättade Stockviksåkaren som inte var säker på om det var 22:a eller 23:e gången han skidade mellan Sälen och Mora den första helgen i mars.– Det började inte så bra, skidorna kunde gått bättre i början, men plötsligt infann sig glidet då vi passerade Mångsbodarna, sade Thommy sedan han med sin 186:e-placering åter blivit förste medelpading under målskynket med den klassiska vasaloppsdevisen – I fädrens spår för framtida segrar.Nöjd var han med resultatet trots att det var långt ifrån den femteplacering som han som bäst klarat tidigare.– Pessi Liukkonen låg före mig i spåret fram till Gopshus, där jag lyckades komma ikapp och passera honom.– Det här var första gången jag låg före Thommy så här länge. Nästa år tar jag honom, sade Pessi i målfållan efteråt, halvt på alvar halvt på skämt.
  • Magnus Skoog från Njurunda Skidklubb klarade precis femtimmarsstrecket och var nöjd med att erövra medaljen.
  • Niklas Nordensson flankerad av Antti Karonen, Leksand och IF Strategens Tomas Brink.Niklas Nordensson, Indalssonen som i Bergeforsdräkten tillhörde Sverigeeliten under juniortiden, jobbar numer som brandman i Sundsvall och tävlar på skidor för Lucksta IF slutade som 533:a i sitt tredje Vasalopp. Han var nöjd med att dra längsta strået i kampen med brandmannakollegorna Thomas Brink, Strategen (kusin till fyran Jörgen Brink) och Antti Karonen, Brudpiga roddklubb (bror till roddaren Lassi Karonen).
  • Pia och Christer Sundqvist från IF Strategen åkte tillsammans över mållinjen strax efter att alpinesset Anja Pärson stakat sig i mål.– Aldrig mer, det var rena strösockerdiket i varenda uppförsbacke. Jag har åkt öppet spår tidigare med större behållning, säger Pia, sedan de två fått släcka törsten på vägen till omklädningsrummen.Maken Christers upplevelse av niomilatrippen till målet i Mora var inte lika fördömande. – Visst var det bökigt i spåret emellanåt men jag kan nog tänka mig att åka fler gånger.
  • Edvin Remb tävlar fortfarande för Selångers SOK trots att han sedan några år jobbar som flygingenjör på SAAB i Linköping.
  • Thomas Rex, med förflutet som elitorienterare i Sundsvalls OK, var nöjd med sin Vasaloppsdebut.  En medalj blev det att visa upp för familjen då han ansluter till deras sportlovsfirande i Vemdalen den kommande veckan.
  • Sebastian Andersson, är uppvuxen i Johannedal men pluggar sedan några år till civilingenjör i väg- och vatten vid Luleå tekniska universitet. Tillsammans med tre studiekamrater tog han tåget ner till Mora i lördags och tar tåget upp till Luleå på måndag. Klubbadressen är Sundsvalls OK, trots att han inte orienterat på flera år.
  • När Johan Olsson spurtade i mål som femmilsmästare vid VM i Val di Fiemme stannade åkarna upp i målfållan på Vasaloppet och applåderade tillsammans med publiken.

Massvis med medelpadingar åkte Vasaloppet under söndagen. ST-sport stötte på några av dem.

Annons

Mer läsning

Annons