"Drömspelaren" tränar med laget

Matt Murley är tillbaka i stan – och tanken är att han i dag ska träna med Sundsvall Hockey.

Sportchefen Stefan Lindqvist kallar honom en drömspelare för Sundsvall Hockey. I dag är tanken att Matt Murley ska vara på plats i Gärdehov. – Han vill börja träna med oss och kanske spela lite matcher.

I början av december berättade ST-sport om Sundsvall Hockeys intresse för Matt Murley.

Då kallade Stefan Lindqvist den eventuella värvningen ett långskott. I dag är en påskrift närmare.

Den tidigare Timråforwarden befinner sig hos sin flickvän i Sundsvall och han är ännu kontraktslös.

– Han är lite krasslig, men ska antagligen träna med oss på onsdag, säger Lindqvist.

– Vi får prata lite mer då, men han vill börja träna med oss och kanske spela lite matcher. Murley går väl, liksom många andra, och väntar på att se vad som händer i NHL. Kör NHL igång öppnas marknaden i Europa för honom.

Sundsvall Hockey är öppna för möjligheten att skriva ett kontrakt som Murley sedan skulle kunna bryta för spel i en högre liga.

– Vi har pratat med honom utifrån de termerna och han är inte främmande för det, säger Lindqvist.

– Murley är en drömspelare för oss och det är kul att han vill träna med oss när han är här. Samtidigt skulle det vara en bonus om han skrev på. Jag har full förståelse för att han vill spela på en högre nivå, det är ju också där han hör hemma.

Samtidigt som Matt Murley eventuellt är på ingång har Sundsvall under uppehållet gjort klart med backen Marcus Högström (har rätt att bryta för spel i Elitserien före den 20 januari).

Man är också på väg att få tillbaka flera spelare från skador innan Allettan drar igång hemma mot Östersund på söndag.

– Mathias Franzén bör komma igång igen i veckan efter sin hjärnskakning, Linus Werneman har problem med ett ledband i foten men det ska inte vara någon större fara och Niklas Zetterström räknar jag med att han är igång igen i morgon efter sjukdom, säger Lindqvist.

– Pontus Dünesius har känningar i en ljumske och spelade inte i söndags (Sundsvall föll med 1–4 i en träningsmatch mot Hudiksvall) och Philip Bruggisser har problem med ett knä och blir nog borta någon vecka till.

Stefan Lindqvist, som också är assisterande tränare, ser fram emot att seriespelet drar igång igen.

– Allettan har vi ju sett fram emot ganska länge, det blir skoj att köra igång igen.

 • Matt Murley

  Född: 17 december 1979.

  Nationalitet: Amerikan.

  Position: Forward.

  Längd/vikt: 185 cm/92 kg.

  Övrigt: Har gjort 62 NHL-matcher för Pittsburgh och Phoenix. Kom till Timrå under 2010/11 och var förra säsongen lagets bäste poänggörare, både i grundserien och Kvalserien.

LÄS OCKSÅ
Dela
 • +1 Intressant!