Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Gräntz, en idrottens tjänare

/
  • Erik Gräntz på Trimavallen. Han är fotbollsordförande och tillsammans med Andreas Svensson även A-lagslagledare.

Han träffas i ishallarna i Njurunda och Gällsta och på regionens fotbollsplaner. Och i många andra idrottssammanhang. Erik Gräntz, 44, Bergsjö, ger oerhört mycket för idrotten och ungdomen trots att han förlorar rejält ekonomiskt på det.

Annons
Han är en skjutsande förälder för sönerna Mårten, 17, och Mattias, 15, men sannerligen inte någon "som bara lämpar av barnen". Han är lagledare för Gällsta IK:s ishockeylag och Bergsjö IF:s A-lag i fotboll och även ordförande för fotbollssektionen i Bergsjö IF.
Men jag delar ansvaret med många, betonar han.
Som organisatör är han pappa för Bergsjö IF:s tidigare omdiskuterade träningsavgifter. Alla måste betala för att få vara med, äldre betalar mer än yngre.
Den som exempelvis är med i ett 11-mannalag betalar en medlemsavgift på 400 kronor samt en träningsavgift på 800. Det blir rabatter med familje- och syskonavgifter. Därutöver ska varje lag arbeta ihop en viss summa. Gällsta IK ställer också liknande krav - det måste man göra i den kommun i landet som har de lägsta föreningsanslagen.
Kritiken mot träningsavgifterna är måttlig i dag. Den som inte kan betala, kan få en betalningsplan.
Erik Gräntz betonar i rollen som fotbollsordförande att ungdomsledarna arbetar gratis och att det kostar med vaktmästare, planer, energi, matchkläder, bollar med mera.
Makan Lena är också mycket engagerad och Erik Gräntz konstaterar att det inte blir några pengar över i hushållskassan eftersom det kostar mycket med inte minst skjutsar.
Det blir 50 mil i veckan.
Mårten spelar ishockey i Gällsta, fotboll för Hudiksvalls ABK och är bågskytt i Stocka BSK. Mattias är ishockeymålvakt för två lag i Njurunda SK samt spelar fotboll i Bergsjö och Jättendal/Harmånger. Grabbarna har mycket boll i sig.
Det är en tid i våra liv med allt engagemang för deras idrottsutövande, konstaterar Erik Gräntz.
Han är företagare, driver närbutiken i Bergsjö.
Jag har en toppkraft anställd, Marie Nilsson. Utan henne skulle det inte fungera.
Bergsjö IF:s herrfotboll har varit i kris och nedläggningshotad men inför den kommande säsongen i division VI har laget fått Mikael Eliasson från Harmånger som spelande tränare och återvändande Tommy Wimark, Henrik Ahlin, Olle Ek, Pelle Lindgren, Andreas Backström, Fredrik Wallin, Fredrik Nilsson och Markus Hulin.
Det ser riktigt bra ut. Och sedan har vi ju damlaget i division II. Totalt nio lag.

Mer läsning

Annons