Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg glänste mot Chicago

Peter Forsberg stod för två klassmål när ett skadedrabbat Chicago besegrades med 3–0 i nattens NHL-ishockey. För en gångs skull stämde allt för Philadelphia, där försvaret höll tätt och målvakten Robert Esche storspelade.

Annons
I senaste matchen förlorade Philadelphia hemma med 2–8 mot Pittsburgh. Därför var det bara seger som räknades i matchen mot Chicago.
– Vi hade snackat om att skärpa till oss i defensiven och det tycker jag fungerade, säger Forsberg till expressen.se.
– Vi tar alla poäng vi kan få, så det här var en otroligt viktig seger efter vad som hände mot Pittsburgh i lördags.
Forsberg gjorde båda sina mål, säsongens fjärde och femte, med backhandskott. 1–0 i första perioden var en repris av OS-finalstraffen 1994 – "Foppa" kom i hög fart och lade in pucken med en lös backhand bakom Chicagomålvakten Brian Boucher. 2–0-målet i tredje perioden gjorde Forsberg genom att lura bort Patrick Sharp genom att lägga pucken mellan skridskorna på honom och sedan trycka in pucken vid högra stolpen.
– Han visade varför han är en spelare av världsklass, säger målvakten Boucher till Philadelphia Flyers hemsida.
En annan svensk som dominerade i natt var Mats Sundin, som låg bakom tre av Torontos mål när Atlanta kördes över med 4–2. Atlanta, som matchat tufft den senaste tiden med fem matcher på åtta dagar, har inte slagit Toronto på tre år.
I St Louis gjorde Christian Bäckman sitt första mål för säsongen mot Anaheim, och var även nära att avgöra på övertid. Anaheim drog dock det längsta strået efter straffläggning och slutresultatet blev 5–6. I mötet Calgary–Washington inledde Kristian Huselius målskyttet för hemmalaget, men Washington kunde vända och vinna med 4–2.

Mer läsning

Annons