På st.nu sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Torpshammar är tillbaka

+
Läs senare
/

2009 lade Torpshammars IF ned sitt A-lag på herrsidan och Joachim Jonsson var en av spelarna som lämnade klubben. Nu är föreningen tillbaka – med Jonsson som en av två spelande tränare. – Jag tror det är jätteviktigt för Torpshammar som ort, säger han.

Säsongen 2009 spelade Torpshammars herrlag i division VI, men efter säsongen lades A-laget ner då man hade för få spelare att tillgå.

En av spelarna som försvann från klubben då var anfallaren Joachim Jonsson som gick till Östavall.

I år gör Torpshammar comeback i seriesystemet då laget startar om i division VI och det är Jonsson som, tillsammans med Tommy Göransson, agerar spelande tränare.

– Egentligen är det väl bara jag i årets lag som var med då vi lade ned, resten är unga killar från Torpshammar som blivit för gamla för pojkfotboll och sedan lite spelare från Ånge, Fränsta och tre-fyra stycken från stan.


Full trupp

– Vi har runt 30 spelare i truppen och är runt 18-20 spelare på varje träning. Kvaliteten är blandad men det viktigaste är att vi fått ihop ett lag, det är riktigt roligt, berättar Jonsson.

• Vad tror du att det betyder för Torpshammar att ha ett herrlag igen?

– Jag tror att det betyder jättemycket för lokalbefolkningen. Det är runt 100 personer på varje match och jag tror det är jätteviktigt för Torpshammar som ort att ha ett herrlag igen. Damlaget är dessutom bättre än någonsin och det gör det extra roligt.


Färsk tränarduo

Både Tommy Göransson och Joachim Jonsson gör nu sin första säsong som tränare. Tanken är att duon både ska spela och träna Torpshammar den kommande säsongen.

– Extra kul när det är någonting nytt, man får forma det helt från grunden. Jag och Tommy delar på det, sedan har vi Anders Vikberg som lagledare och Mats-Ola Jonsson kommer att hjälpa till med att coacha under matcherna, säger Joachim Jonsson.

Duon är född 1987 och Jonsson siktar på att starta upp en tränarkarriär parallellt med fortsatt spel.

– Det är drömmen och det är därför jag vill börja tidigt, för att kunna komma riktigt högt. Jag har haft en del skadeproblem men fotboll är så roligt så det känns bra att börja träna ett lag tidigt, säger han.

I kväll inleds säsongen med hemmamatch mot Medskogsbrons BK 2.

– I år vill vi vinna varje match och sedan får man se hur långt det räcker. Vi har inte snackat så mycket om långsiktiga målsättningar men jag kan tänka mig att man vill gå upp nästa år och sedan vara tillbaka i fyran på tre-fyra år, säger Joachim Jonsson.

 • Division VI-lagens nyförvärv och förluster

  Nedansjö-Västra:

  Tränare: Christer Söder, Stefan Eriksson, Patrik Granlund.

  Nyförvärv: Niklas Rognli (comeback), Daniel Rhodin (klubblös), David Dosé (Målilla), Mattias Owen (Öster), Markus Alexander Valborg (Fundin), Mattias Westin (klubblös), Stefan Markussen (comeback), Patrik Lindholm (Älgarna).

  Förluster: Nicklas Silversved (IFK Sundsvall), Jonathan Simander (do), Johan Grundberg (do), Javier Osorio (do), Elias Thid (slutar), David Engblom (Stöde), Joakim Wickberg (Viskan), Robin Segerbrand (Holm).

  Hassels IF:

  Tränare: Benny Stiernström.

  Nyförvärv: Sebastian Lind (Svartvik), Isak Olofsson (Selånger), Aziz Sankoh (IFK Sundsvall), Fitim Ugzmaili (comeback).

  Förluster: P-A Andersson (Selånger), Kim Persson (Lucksta), Linus Berg (Stockholm Snipers), Jens Hedin (Matfors).

  Torpshammars IF:

  Tränare: Tommy Göransson, Joachim Jonsson.

  Nyförvärv: Nytt lag.

  Kubikenborgs IF 3:

  Tränare: Sean Kettle.

  Matfors IF 2:

  Tränare: Håkan Hedin.

  Medskogsbrons BK 2:

  Tränare: Anders Westlinder.

  Selånger FK 2:

  Tränare: Peter Koch, Anders Nordin.

  Ånge IF 2:

  Tränare: Benny Mattsson, Janne Berglund.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons