Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

... Urban Schill, tränare för Fagervikskanotisterna Fredrik Schill, Simon Wikberg och Adam Lunneborg som tävlar för Sverige i Nordiska Mästerskapen i Tammerfors med start i dag. Fredrik Schill tillhör U21-truppen och Wikberg och Lunneborg U18.

Annons
Har ni hunnit smälta framgångarna i SM där klubben tog 13 medaljer?
Ja, det tycker jag. Nu vore det kul om de kan fortsätta att lyckas även i de Nordiska Mästerskapen.

Hur ser formen ut för grabbarna inför mästerskapet?
De har tränat riktigt bra. Simon och Adam har varit på läger med U18-truppen i Nyköping och kört hårt och laddad bra. Fredrik har haft en kanotist från Malmö här och han säger själv att det känns riktigt bra. Jag tror att de är väl förberedda.

Vilka förväntningar har du på dem?
Vi har inte hunnit fundera så mycket på målsättningar. Jag vet så lite om motståndet, men de danska kanotisterna är alltid vassa, framförallt i juniorklasserna. I U21 ser det jämnare ut och jag hoppas på medaljer, men det är jättesvårt att säga.

Vad innebär det för klubben att ha tre representanter i mästerskapet?
Det betyder mycket och vi ser i klubben att framgångarna lockar en del yngre. Vi syns på ett annat sätt när det går bra och det är viktigt att de yngre har de här någon att se upp till.

Så här i OS tider, när tror du att vi kommer att få se någon från Fagerviks Kanotklubb i de Olympiska spelen i framtiden?
Får jag drömma lite så är det väl i nästa OS då. Fysiskt och talangmässigt har de här grabbarna vad som krävs. Frågan är om de fortsätter att ha motivationen och orkar lägga ner den tid som krävs, men det vore skoj.

Mer läsning

Annons